18
Jun

Brand to watch: Andrea Tamaëla

Brand to watch: Andrea Tamaëla

Een mooie tas is dé must have voor iedere vrouw. Ben jij op zoek naar een unieke tas van hoge kwaliteit? Neem dan eens een kijkje naar de collectie van Andrea Tamaëla.
 
Geboren in het Oosten en opgegroeid in het Westen. Dit is het thema dat als een rode draad door de collecties van tassenontwerpster Andrea Tamaëla loopt. Het verwerken van kleurrijke creaties en mysterieuze Oosterse accenten in tekeningen, ontwerpen en doeken is iets waar ze zich al van jongs af aan mee heeft beziggehouden. Al gauw begreep Andrea de voordelen van opgroeien in twee culturen en realiseerde ze zich hoe belangrijk het is om je te ontwikkelen en gebruik te maken van de mogelijkheden en de kansen die de Westerse maatschappij biedt. Het Oosten verschafte haar een eindeloze bron aan inspiratie die ze vervolgens in haar beeldende kusten verwerkte. 
 

 
Het was dan ook niet meer dan logisch dat Andrea ging studeren aan de Academie Minerva te Groningen, waar ze voor de richting modevormgeving koos. De academie was een perfecte leerschool die haar niet alleen technische vaardigheden bijbracht, maar haar ook stimuleerde uitdagingen te zoeken en een sterke do-it-yourself mentaliteit te ontwikkelen. Haar afstudeercollectie, met als terugkerend thema Oost & West, droeg ze op aan haar ouders.
 
Na haar afstuderen heeft Andrea jarenlang op freelance basis als allround designer gewerkt. De grote abstracte doeken die ze schildert met steeds weer terugkerende intuïtieve vormen herinneren aan haar Oosterse oorsprong. De op de door natuur en de Pacific geïnspireerde patronen van haar schilderdoeken weerspiegelen zich dan ook in de ritmische, symmetrische dessins die ze tegenwoordig voor haar tassen gebruikt. 
 

 
Alle lederen producten van Andrea Tamaëla worden met de hand gemaakt in haar eigen studio. Haar creaties onderscheiden zich door een unieke mix van eeuwenoude cultuur en hedendaagse design. De producten worden in kleine oplage gemaakt van duurzame materialen: een mix van leer, suède en canvas. Regelmatig wordt de collectie aangevuld met nieuwe designs; het plaatsen van costum orders is mogelijk. Zo kan jij jouw eigen unieke tas laten maken.
 
Naast haar tassencollectie ontwikkelt Andrea een unieke sieradenlijn die een perfecte match vormt met haar tassencollectie.
 
Kijk voor meer informatie en de collectie van Andrea Tamaëla op http://www.andreatamaela.com/
 

 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia