26
Jun

Rebecca Ward voor tweede maal op Amsterdam Fashion Week

Rebecca Ward voor tweede maal op Amsterdam Fashion Week
Na een succesvolle show in 2012 showt de jonge ontwerpster Rebecca Ward op 14 juli 2013 haar nieuwe collectie PARASOMNIA tijdens de Amsterdam Fashion Week. Parasomnia is een verzamelterm voor klachten die de slaap verstoren. Ze beïnvloeden het zenuwstelsel en veroorzaken symptomen als slaapwandelen en verward wakker worden, waardoor de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid vervagen.

Het vluchtige moment tussen slapen en ontwaken is waar Rebecca inspiratie uit putte voor haar PARASOMNIA collectie. De ontwerpen zweven tussen de tastbare realiteit en de ongrijpbare droomwereld. Stug leder wordt doorboord door delicate stoffen, als dromen die de fysieke wereld binnendringen. De drager van de stukken is letterlijk gevangen tussen droom en realiteit.

De van oorsprong Nieuw-Zeelandse Rebecca Ward studeerde aan de Massey University in Wellington, het Central St. Martins in London en het Arnhemse ArtEZ. Hier behaalde zij in 2010 de titel Master in Fashion Design. Daarna deed de jonge ontwerpster praktijkervaring op als stagiair bij Iris van Herpen en And Beyond. Rebecca gelooft dat modeontwerp niet alleen sterke emotionele reacties moet uitlokken, maar ook moet leiden tot intellectuele nieuwsgierigheid. Deze opvatting is karakteriserend voor al haar ontwerpen.

www.rebeccajward.com


Facebook share  • 240x400 UGG Australia