19
Jun

Firestarters onderzoekt de link tussen mode en technologie

Firestarters onderzoekt de link tussen mode en technologie

Een High Tech Fashion masterclass en een live interview met Pauline van Dongen
Met alweer de 19e editie van de Amsterdam Fashion week (6-19 juli) voor de deur, organiseert Firestarters een masterclass High Tech Fashion op donderdag 27 juni. Vijf modeprofessionals zullen hun toekomstvisie presenteren in het Firestarters Forum en worden de nieuwste technologieën besproken. Tijdens de Amsterdam Fashion Week, op zaterdag 13 juli in de Westerunie, zal fashion innovator Pauline van Dongen worden geïnterviewd door mode journalist Aynouk Tan. Beide evenementen staan in het teken van creatieve toepassingen van technologie binnen de modewereld. Ben jij die nieuwe opkomende designer en wil je dit niet missen? Meld je dan aan via Jessica@vodafonefirestarters.nl, de evenementen zijn gratis toegankelijk.

High Tech Fashion Masterclass
Over drie weken gaat de Amsterdam Fashion Week weer van start en om alvast je fashion gevoel op scherp te zetten, organiseert Firestarters een masterclass High Tech Fashion op donderdag 27 juni in het Firestarters Forum voor mode studenten, designers en mode geïnteresseerden. Hoe ziet de toekomst van de mode eruit en hoe kunnen ontwerpers nieuwe technologie succesvol toepassen in hun collectie? Gastsprekers zijn Holly Syrett (AFW), Peter Leferink (AMFI), Pauline van Dongen (ontwerpster), Maartje Dijkstra (ontwerpster) en Local Androids (design studio). Modejournalist Aynouk Tan is host van het evenement.

Donderdag 27 juni
Aanvang: 18:00 uur
Firestarters Forum – 6e etage (Vodafone HQ)
Simon Carmiggeltstraat 6
1011 DJ Amsterdam
Live interview met Pauline van Dongen

Tijdens de Amsterdam Fashion Week, op zaterdag 13 juli, zal Aynouk Tan, modeontwerpster en fashion innovator Pauline van Dongen nog eens extra aan de tand voelen over haar visie op het toepassen van technologie op mode. Pauline (Amsterdam, 1986) ontwerpt onder haar eigen naam vooruitstrevende collecties voor vrouwen en combineert high tech materialen en nieuwe technologieën met traditionele materialen en vakmanschap. Een voorbeeld van haar vooruitstrevende aanpak zijn de 3D geprinte schoenen die zij in 2010 ontwikkelde in samenwerking met het bedrijf Freedom Of Creation. Het interview zal door middel van een live stream te volgen zijn op de (mobiele)website van Amsterdam Fashion Week. Ook is het event gratis te bezoeken in de Westerunie.

Zaterdag 13 juli
Aanvang: 15:00 uur

Westerunie (Amsterdam)
Klonne plein 4-6
1014 DD AmsterdamFacebook share  • 240x400 UGG Australia