09
Jul

Wereldwijd onderzoek van DOVE: 77% van vrouwen is cameraschuw

Wereldwijd onderzoek van DOVE: 77% van vrouwen is cameraschuw

Van mooie momenten in het leven worden vaak geen foto’s gemaakt, omdat vrouwen zichzelf niet mooi vinden. Gebeurtenissen, zoals een bijzondere vakantie of zelfs een huwelijk, zijn om die reden niet vastgelegd en blijven bij dierbare herinneringen. 77% van de vrouwen is cameraschuw, blijkt uit wereldwijd onderzoek van Dove*. Zij voelen zich vaak niet comfortabel als ze gefotografeerd worden of vinden zichzelf niet mooi genoeg om op de foto vastgelegd te worden. Dove zet zich wereldwijd in om het zelfbeeld van vrouwen en meisjes te verbeteren en ontwikkelde een korte film. Deze film roept de vraag op waarom vrouwen cameraschuw zijn, terwijl ze als klein meisje juist dol waren op de camera. Met deze film wil Dove vrouwen aanmoedigen om dat zorgeloze gevoel terug te krijgen en vol overtuiging voor de camera te poseren.

Positief zelfbeeld
“We weten dat vrouwen erg kritisch zijn als het gaat om hun uiterlijk en dat dit impact heeft op hun zelfbeeld en zelfvertrouwen”, zegt Senior Brand Manager Dove Judith Hoogendoorn.“Dit onderzoekt toont aan dat vrouwen zo onzeker zijn voor de camera dat ze op belangrijke momenten in het leven niet gefotografeerd willen worden. Dat willen we veranderen.” Veel vrouwen hebben moeite om te realiseren dat ze mooi zijn. Dove wil vrouwen, meisjes, inspireren om alles uit het leven te halen.

Invloed van moeders
Meisjes kopiëren veelal het gedrag van hun moeder als het gaat om uiterlijk en zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat moeders een positief zelfbeeld hebben en het goede voorbeeld geven aan hun dochters. Dove ontwikkelde wereldwijd een Self Esteem programma, waarmee meisjes hun zelfvertrouwen kunnen verbeteren. Dove ziet een belangrijke rol weggelegd voor moeders en ontwikkelde workshopboekjes om samen met hun dochters aan de slag te gaan met het verbeteren van hun zelfbeeld. Eind 2015 wil Dove 15 miljoen meisjes bereikt hebben met deze boodschap.

Opvallende onderzoeksresultaten
77% van de vrouwen is cameraschuw (duikt weg voor de camera, verbergt zich achter iets, is verlegen bij het nemen van een foto, etc.);
Meer dan de helft van de vrouwen (57%) voelt zich oncomfortabel voor de camera omdat ze zich zorgen maken over hoe ze eruit zien op de foto;
65% van de vrouwen vindt op de foto gaan stressvoller dan het geven van een presentatie, een eerste date of een sollicitatiegesprek;
36% van de vrouwen is op een leeftijd tussen 11 en 20 jaar oud cameraschuw geworden;
63% van de vrouwen heeft foto’s van zichzelf vernietigd;
Meer dan de helft van de vrouwen maakt zich zorgen over hun uiterlijk wanneer ze getagged worden in een foto op social media;
55% van de vrouwen vindt zichzelf onaantrekkelijk, lelijk of dik wanneer ze met een foto van zichzelf geconfronteerd worden.

Dove’s wereldwijde campagne voor Echte Schoonheid strijdt sinds 2004 tegen te nauw gedefinieerde opvattingen over schoonheid en wil de nadruk leggen op het aanmoedigen van positieve zelfwaardering. Deze campagne heeft tot doel een breder, bewuster en gezonder idee van schoonheid te bieden, waarmee alle vrouwen zich elke dag kunnen identificeren en waarvan ze kunnen genieten.

Help mee om het zelfvertrouwen van vrouwen een boost te geven! Ga naar de Dove Facebookpagina. Volg Dove op Twitter en tweet mee via #MyBeautifulSelf.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia