14
Jul

Marga Weimans | AERIAL

Marga Weimans | AERIAL

Marga Weimans showde gisteravond haar collectie AERIAL tijdens Amsterdam Fashion Week. AERIAL is een vervolg op de installatie 'Fashion house most beautiful dress in the world' welke Marga Weimans in juli 2012 presenteerde. Binnen dit fictieve fashion house maakte Weimans een analyse van wat een modehuis is en wat het kan zijn. Een half jaar geleden, in januari 2013, analyseerde Weimans met haar Body Archive collectie het DNA, het heden en verleden van het modehuis. De nieuwste collectie AERIAL, gaat verder in op de de antenne functie van het modehuis, waarbij het signaleren van golfbewegingen en trends het uitgangspunt vormen.

Het Fashion House van Marga Weimans combineert verschillende disciplines zoals beeldende kunst, mode en architectuur. Zo ook binnen de nieuwste AERIAL collectie welke geïnspireerd is door een zogenaamde bird's-eye view en architectuur.Het vertegenwoordigt de plek waar een modeontwerper - los van alle dagelijkse beslommeringen - kan mediteren en nadenken. In het geval van Weimans wordt vooral nagedacht over vrouwen en hun leven in een stedelijke omgeving. Voor AERIAL beziet Marga Weimans vanuit de lucht de rol die de vrouw vervult in de samenleving. Ze vraagt zich in haar werk voortdurend  af wat de vrouw bezighoudt en hoe haar kleding daaraan uiting kan geven.

AERIAL bestaat uit draagbare stukken gemaakt van een grote diversiteit aan stoffen zoals leer, banner en zijde.
Voor de prints werkte Weimans deze keer samen met vormgever/kunstenaar Jeroen Koolhaas (Prada/ Favela Painting), architect

Barend Koolhaas (OMA) en ruimtelijk ontwerpster Aura Luz Melis (Petra Blaisse). Zij werken op het grensvlak van mode en architectuur. De schoenen, met een avant-gardistische en door architectuur geïnspireerde vorm, zijn wederom van United Nude.

Fotografie: Peter Stigter
Met dank aan: Spice PR en Marga Weimans


Facebook share  • 240x400 UGG Australia