14
Jul

VERTICAL ILLUMINATION

VERTICAL ILLUMINATION

Op zaterdag 13 juli showde Claes Iversen zijn SS14 collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. De grilligheid van onze zomers vormt een bron van ongenoegen, maar wakkert tegelijkertijd inspiratie aan. Regen vormt het uitgangspunt voor deze intrigerende collectie, die de abstractie van een onverwachte zomerse bui verbeeldt. Een organisch vervolg op zijn voorafgaande werk, met een sterke focus op vormen en volumes die de werking van de zwaartekracht benadrukken.

Regenfranje
De lente-/zomercollectie wordt gekenmerkt door een feminien en tailored silhouet, met speciale aandacht voor minutieus handwerk. Franjes, als vertaling van regen, komen in verschillende materialen (glas, kunststof, wol) en wekken de suggestie van een sprankelende zomerbui. Door te werken met verschillende lagen en lengtes ontstaan nieuwe, luchtige volumes. Uitlopende rondingen, geïnspireerd op de parapluvorm, leggen het accent op de taille. Ook het kleurenpalet lijkt gedrenkt in hemelwater, waarbij zachte aquareltonen als mintgroen, oudroze en zonnegeel worden afgewisseld met koele blauw- en wittinten. Tevens introduceert Claes Iversen een in eigen atelier gezeefdrukte dierenprint, die – al dan niet bewerkt met borduursels – een onverwacht contrast geeft aan zijn ingetogen signatuur.


Foto credit: fashionrollers.comSchoenenlijn
In navolging op vorig seizoen presenteert Claes Iversen opnieuw een limited edition schoenenlijn, ontwikkeld in samenwerking met Blink Shoes. De kleurrijke suède sandalettes creëren een spannend lijnenspel over de voet. Doorzichtige, zacht gekleurde plastic details onderstrepen het zomerregenthema.


Foto credit: fashionrollers.com

Facebook share  • 240x400 UGG Australia