15
Jul

Eenvoud in belijning en verrassende details bij show Kaluarachchi

Eenvoud in belijning en verrassende details bij show Kaluarachchi

De Rotterdamse ontwerper Mevan Kaluarachchi nam afgelopen zaterdag deel aan het programmaonderdeel Young Professionals van Amsterdam Fashion Week 2013. Zijn menswear collectie Wardrobe kenmerkt zich door eenvoud en slimme combinatie-mogelijkheden. Je ziet dat de ontwerper plezier heeft in de detaillering van zijn creaties.

Kaluarachchi, geboren op Sri Lanka, wil met zijn nieuwe menswear collectie geen onderscheid maken tussen zomer en winter. De collectie is een complete garderobe voor alle seizoenen en heet daarom ‘Wardrobe’. De Wardrobe lijn geeft mannen gelegenheid om hun favoriete kleding het hele jaar door te dragen: je kunt verschillende stukken uit de collectie mixen naar gelang de sfeer van het moment en de weersomstandigheden. De Wardrobe lijn nodigt sowieso uit tot slimme combinaties, waardoor de kleding meerdere seizoenen actueel blijft. Daarmee komt de ontwerper tegemoet aan het verlangen naar duurzaamheid. Met deze collectie richt Kaluarachchi zich in het bijzonder op mannen die willen investeren in kwaliteit, comfort en luxe. In de collectie zien we voornamelijk naturel tinten met hier en daar een uitschieter in kleur. Opvallend zijn de verrassende stofkeuze (bijv. chiffon) en de details van naden en sluitingen.

Kaluarachchi: “Vandaag de dag is het niet meer voldoende dat een outfit stijlvol is. Hij moet ook origineel zijn en voor langere tijd inzetbaar. Ik heb in allerlei landen gewoond en vertoefde telkens te midden van verschillende culturen. Dat was voor mij een belangrijke bron van inspiratie. Mijn ontwerpen kunnen daardoor onderscheidend zijn. Ik heb de ambitie om er een internationaal publiek mee aan te spreken.” Bij de show was ook Budda Athauda, ambassadeur van Sri Lanka aanwezig. In de komende tijd wordt bekeken of een uitwisselingsprogramma mogelijk is tussen Nederlandse ontwerpers en modeontwerpers op Sri Lanka.Mevan Kaluarachchi studeerde in 2005 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als student won hij de prestigieuze Body Fashion Design Award 2003. Mevan liep stage bij Alexander van Slobbe, waarna hij besloot om zijn eigen label op te zetten.

In 2008 lanceerde Kaluarachchi zijn eerste collectie voor zowel mannen als vrouwen. Kaluarachchi’s onderscheidende stijl kenmerkt zich door de nadruk op ‘clean cut and fit’. Kaluarachchi heeft zijn werk geshowd op verschillende tentoonstellingen en runways in Nederland.

Bron en fotografie: SVDM Communicatie

Facebook share  • 240x400 UGG Australia