17
Jul

Report: Melissa Siegrist

Report: Melissa Siegrist

Ook was maandag 15 juli de show van Melissa Siegrist. Deze vond om 17.00 u plaats in het Transformatorhuis.

De collectie die wij te zien kregen was een minimalistische herencollectie. De jonge ontwerpster had zich voor deze collectie laten inspireren door Amerikaanse baseball uit de jaren ’50, wat duidelijk terugkwam in de kleding. Een vaak terugkerend element in de collectie was de verticale streep. De collectie bestond uit draagbaar en casual kleding voor de modebewuste man.

Over Melissa Siegrist
Melissa Siegrist, (1984, Amsterdam) begon een studie Architectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en voltooide later fashion studies aan het Institute of the Arts in Arnhem (ArtEZ). Ze studeerde af in 2010 met een sobere, heldere en frisse collectie in dameskleding, met een vleugje mannelijkheid. Na twee stages bij Viktor & Rolf’s herenkleding afdeling en een stage in New York bij Three as Four, neemt ze haar stappen om herenkleding nog verder te verkennen.

Voor de Team '12 collectie blijft Melissa Siegrist de grenzen tussen klassieke heren –en dameskleding verkennen. Een combinatie van grote beeldende tops met vloeiende bodems in meerdere lagen.

Afgelopen januari presenteerde ze haar derde collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. Vintage denim verzameld van over de hele wereld, met een subtiele verwijzing naar hun geschiedenis, vormde een basis voor het opnieuw organiseren van de denim overheersing die zo krachtig is in onze cultuur.

Tekst: Sarah van den IJssel

http://saarenzo.wordpress.com/

Facebook share  • 240x400 UGG Australia