20
Jul

Jose Francisco Ramos & Alla Kuzmyk

Jose Francisco Ramos & Alla Kuzmyk

Maandag 15 juli was om 14.00 u de show van Jose Francisco Ramos en Alla Kuzmyk in het Transformatorhuis.

De eerste show was van Jose Francisco Ramos, die met zijn herencollectie Fragmento debuteerde bij de Amsterdam Fashion Week. De collectie was geïnspireerd door het idee dat alles wat verwoest kan worden, ook weer gemaakt kan worden om uiteindelijk te worden geconsolideerd.

Er werd veel gebruik gemaakt van zwart, gecombineerd met wit om een contrast te creëren. De materialen die werden gebruikt waren biologische katoen, cupro, Tencel, zijde, polyester, acryl en polyurethaan. De pasvorm van de kleding was ongebruikelijker dan normaal, zelfs een beetje futuristisch. Het opvallendste kledingstuk was een mannenjurk, waarbij de mouwen nog volledig aan de jurk vast zaten, waardoor de drager zijn armen niet kan bewegen.

Na de show van Jose Francisco Ramos was de show van Alla Kuzmyk. Zo toonde haar damescollectie Grotesque Glamour. De show was gebaseerd op onze huidige relaties met toegestane drugs en voedsel. De eindeloze mogelijkheden van wat we in ons lichaam stoppen, maar ook de eindeloze informatie over wat dat met ons lichaam doet en de bedreigingen waarmee we leven.Dit uitte zich in broeken en jurken in afwijkende vormen. Zo was bijvoorbeeld één schouder een hele grote bobbel, terwijl de andere normaal was. Aardetinten werden afgewisseld met fellere kleuren als blauw en rood. De glanzende stoffen waren bedrukt met een print die was gebaseerd op microscopische virussen. Het haar van de modellen was futuristisch opgestoken, waardoor hun achterhoofd heel groot leek en mij een beetje aan aliens deed denken.

Over Jose Francisco Ramos
Jose Francisco Ramos is gevestigd in Lima, Peru. Als ontwerper produceert Jose al jaren zijn eigen collecties en begon vanaf dat uniek perspectief. Hij gebruikt verschillende technieken en technologieën, altijd gemaakt met een milieu bewust oog, om zijn ideeën vorm te geven rond esthetiek.

Over Alla Kuzmyk
Alla Kuzmyk studeerde dit jaar af aan de Gerrit Rietveld Academie (herenkleding) en ook aan de Amsterdam Fashion Institute (dameskleding).

Tekst: Sarah van den IJssel

http://saarenzo.wordpress.com/


Facebook share  • 240x400 UGG Australia