20
Jul

Dido Yland & Rebecca Ward

Dido Yland & Rebecca Ward

Zondag 14 juli was om 14.00 u de show van Dido Yland en Rebecca Ward in het Transformatorhuis.

De eerste collectie die wij te zien kregen was van de ontwerpster Dido Yland. Haar spring/summer 2014 Bon Voyage draait om beweging. Doordat veel van haar vrienden ver weg wonen, wordt ze regelmatig gedwongen om veel tijd in de trein door te brengen. Terwijl ze aan het reizen was, werd ze geïnspireerd door zowel de vorm als de details van de uniforms van het treinpersoneel en het gebruik van decoratieve kleuren in de trein zelf. Tijdens haar onderzoek vielen vintage uniforms van vliegtuigpersoneel haar op. Dit inspireerde de ontwerpster om nieuwe moderne versies te ontwerpen. Ze wide een frisse en lichte collectie creëren door heldere kleuren en soepele, fijne stoffen te gebruiken, gecombineerd met stijve riemen of bandjes om een speels effect te krijgen.

Bij de collectie werd er veel gebruik gemaakt van lichtgrijs, gecombineerd met opvallendere kleuren als rood en blauw als accent bij de nek, schouders of taille. Dit zorgde voor een leuk effect. De kledingstukken vallen losjes, maar zijn heel vrouwelijk. Tijdens de show droegen de modellen aparte hoedjes van het merk Yashkathor.


Fotografie: Team Peter Stigter

Na de show van Dido Yland was de zomer 2014 Parasomnia collectie van Rebecca Ward aan de beurt. De collectie van Rebecca Ward is geïnspireerd door de vluchtige momenten tussen slaap en wakkere uren, wat resulteerde in een donkere show waarbij de drager gevangen zit tussen droom en realiteit.
De modellen liepen langzaam als slaapwandelaars op schoenen met een enorme sleehak, terwijl duistere muziek de ruimte vulde.

De collectie bestaat uit donkere kleuren als zwart en donkergrijs, afgewisseld met witte details. Sommige kledingstukken waren bedrukt met een terugkerend rozenmotief. Ook doorschijnend kleding was veel te zien. De outfits bestonden voornamelijk uit strakke tops met wijdere rokken. Opvallend waren de leren broeken, waarbij een halve cirkel uitgesneden was bij de dijbeen. Dit vormde een volledige cirkel aan de voorkant bij de bovenbenen, terwijl de rest van de benen bedekt door stof bleven.


Over Dido Yland
Dido Yland studeerde in 2009 af aan de ArtEZ in Arnhem. Haar afstudeercollectie werd goed ontvangen door de pers en kritici, en werd als 1 van de 4 genomineerd voor de Frans Molenaarprijs 2009. Ook werd haar werk verkozen als 1 van de 10 beste afstudeercollecties van dat jaar. Tijdens en na haar studie deed ze werkervaring op bij verschillende projecten, bedrijven en ontwerp opdrachten. Dido nam deel aan verschillende exposities en modeshows. Ze ontwikkelde een kleurrijke panty collectie die wordt verkocht op verschillende plekken in Nederland en Belgie. De stijl van Dido Yland wordt omschreven als "modern en grafisch met een duidelijke focus op kleur en vorm". Ondanks dat haar stijl vrij grafisch is blijven haar ontwerpen altijd vrouwelijk en elegant.

Afgelopen januari debuteerde ze op de Amsterdam Fashion Week met haar a / w collectie "BEARCAT". Tijdens de aankomende Amsterdam Fashion Week showt Dido haar nieuwe zomercollectie. Hierbij werkt ze samen met schoenenontwerpster Anna Korshun en het Londense hoedenlabel YashkaThor.

Over Rebecca Ward
Rebecca Ward voltooide haar bachelor studie in Nieuw-Zeeland, daarna verhuisde ze naar Europa om haar opleiding voort te zetten aan Central St Martins (Londen). Rebecca Ward behaalde haar Master in fashion design op het Fashion Institute Arnhem ArtEZ (Nederland). Het is Rebecca's sterke overtuiging dat fashion design niet alleen sterke emotionele reacties moet opwekken, maar ook reacties in intellectuele nieuwsgierigheid. Dit is een belangrijke overweging in alle aspecten van haar werk, dat grenzen vervagen tussen theater, beelden en fashion design.


Tekst: Sarah van den IJssel

http://saarenzo.wordpress.com/


Facebook share  • 240x400 UGG Australia