23
Jul

goosecraft en Plan Nederland slaan de handen ineen voor een fashion statement.

goosecraft en Plan Nederland slaan de handen ineen voor een fashion statement.

Voor een gezamenlijk doel brengt goosecraft dit najaar een must have leren jas uit met een speciale boodschap: ‘Because I’m a girl’. Dit jasje is niet zo maar een jasje het is letterlijk een fashion statement.

Miss Nine, ambassadrice van Plan Nederland, internationaal dj, model en één van de gezichten van goosecraft bracht de partijen samen vanuit het gemeenschappelijke geloof “de kracht van de vrouw”. Dit bleek al snel een goede match. Samen met goosecraft ontwierp Miss Nine dit modebewuste statement, een stoer jasje voor sterke vrouwen. Het bikerjasje zal in used red, khaki en black verkrijgbaar zijn met als finishing touch de ‘Because I am a Girl’ studs op de kraag.

Per verkochte jas wordt €10,- aan Plan Nederland gedoneerd namens goosecraft. Je koopt dus niet alleen maar een jasje, je steunt daarnaast de wereldwijde ‘Because I am a Girl’-campagne. Op deze manier kom je op voor de meest achtergestelde groep ter wereld: meisjes. Juist meisjes kunnen de wereld veranderen en de armoedespiraal in ontwikkelingslanden doorbreken…als ze de kans krijgen ten minste.

Dit coole jack is vanaf  augustus via de verkooppunten en webshop van goosecraft te koop.“Ik weet als dj zelf uit ervaring hoe het voelt om als vrouw een plekje te veroveren in een mannenwereld. Daarom ben ik ambassadeur van Plan geworden. Het is fantastisch dat ik mijn ambassadeurschap op deze manier kan samenbrengen met mijn passie voor mode. De drager van de jas is niet alleen modebewust, maar ook bewust van de wereld om haar heen. Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel slechter dan jongens, alleen omdat ze een meisje zijn. Door deze jas te dragen en de ‘Because I am a Girl’ campagne te steunen, kom je op voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor deze meisjes. Dit jasje is een statement,” aldus Miss Nine.

Plan Nederland
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Zij doet dit middels het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden.

Plan legt het accent op meisjes omdat zij nu structureel worden achtergesteld en gediscrimineerd, maar tegelijkertijd de sleutel in handen hebben om de armoede uit te bannen. Als meisjes langer naar school gaan verdienen ze later meer.  Zij besteden daar een groot gedeelte weer aan hun gezin – een veel groter deel dan mannen - , waardoor hun kinderen gezonder zijn en meer naar school gaan. Zo ontstaat een sneeuwbaleffect en kan de armoedespiraal doorbroken worden. Internationaal noemen wij dat The Smartest Investment.

‘Because I am a Girl’
Sinds 2007 voert Plan wereldwijd de campagne ‘Because I am a Girl’ en  vecht met hiermee voor de rechten van meisjes, werkt aan het uitbannen van schadelijke praktijken als besnijdenis en kindhuwelijk, helpt meisjes weerbaarder te worden en vraagt samen met de VN op Wereldmeisjesdag wereldwijd aandacht voor hun situatie, Wereldmeisjesdag vindt elk jaar op 11 oktober plaats. Het doel is om meisjes de gelegenheid te bieden om hun potentieel ten volste te ontwikkelen, onder andere door voldoende en goed onderwijs te volgen, zodat zij de armoedespiraal voor zichzelf en hun omgeving kunnen doorbreken.
Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, vecht ervoor dat ze niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. Ook geeft Plan Nederland voorlichting aan ouders, lokale dorpscomités, overheden en regeringen om meer meisjes (en jongens) te laten registreren en een geboortebewijs te geven, omdat ze daar recht op hebben.
www.plannederland.nl / www.facebook.com/plannederland

www.goosecraft.com


Facebook share  • 240x400 UGG Australia