29
Jul

Kaoutar blogt: Sale Monster Shoppers

Kaoutar blogt: Sale Monster Shoppers

 

Kaoutar blogt... 

Elke zomer begint voor mij de ergste shop nachtmerrie: SALE. Ik kan echt heel slecht tegen te drukke winkels.  Na de zoveelste sale vermeden te hebben, belandde ik per ongeluk bij de Sale van een hele populaire winkel (ik zag de schreeuwerige sale reclame pas later).  Nouu wat had ik spijt zeg dat ik überhaupt naar de winkel was gegaan. Alle kleding en accessoires waren afgeprijsd tot wel 90% van de originele prijs en de winkel was veranderd in een grote vlooienmarkt. Alles lag door elkaar, kleding lag op de grond en bij sommige was de prijskaart niet meer te vinden. Het personeel zag je door de winkel vliegen maar niemand kon je helpen.

Ik kan helemaal niet tegen sales. Want bij sale heb je altijd last van drukte. En sowieso kan ik dus niet tegen drukte. Overvolle winkels waar je nauwelijks een stap kan zetten. Het geduw en getrek. Kassa’s die overuren maken en paskamers waar je de rij al vanaf de deur ziet. En niet te vergeten het gebrek aan frisse lucht (ik krijg nu al de kriebels als ik hieraan denk)
En dan over de sale shoppers zelf… Er is iets met sale dat een vrouw veranderd in een monster shopper. De meest lieve huisvrouw begint dan een hebberige, arrogante monster shopper te worden. Het graaien, schelden, vloeken, vieze blikken werpen vliegen om je oren heen. Ze zijn zelfs niet bang om een  beetje geweld te gebruiken. Ook is het dan opeens ‘normaal’ om door de winkel te rennen en kleding uit jouw handen te graaien. Om er vervolgens zelf mee vandoor te gaan, omdat zij – volgens de monster shopper dan – meer recht op hebben. Het zijn krijsende vrouwen met een missie en op oorlogspad.

Mijn overgebleven stukje geduld en geluk verdween als sneeuw voor de zon toen ik met moeite (lees: op handen en voeten) bij een ‘grabbelbox’ kwam. Ik wist niet wat mij overkwam toen twee vrouwen letterlijk tegen elkaar het lijf ingingen. Allebei wilden ze een lelijk hempje. Dat klein beetje waardigheid en respect lieten zij varen voor een hempje voor 5 euro. Ik had nog popcorn en een stoel nodig om van mijn uitzicht te genieten.


Na een kwartiertje bij in deze populaire shopping-sale-hel te hebben doorgebracht, ben ik gillend naar huis gegaan. Met lege handen kwam ik naar thuis. Mij zie je me niet meer bij die populaire shop tijdens sales-tijd, ook al is het bij mijn favoriete winkel. Ik shop wel online of in de ochtend. Ik kan dan heerlijk op mijn gemak alles rustig bekijken en passen. Voor mij dus de aankomende vijf jaar geen sales meer. Ook al zijn de kleding voor maar vijf euro

Wat vind jij van sale? En hoe ga jij ermee om?

Groetjes Kaoutar


Facebook share  • 240x400 UGG Australia