21
Aug

Laat je hart zien en draag rood op Dress Red Day!

Laat je hart zien en draag rood op Dress Red Day!

Zondag 29 september staat in het teken van bewustwording en betrokkenheid bij hart- en vaatziekten bij vrouwen. De Hartstichting roept heel Nederland op om op Dress Red Day in het rood gekleed te gaan. Hiermee laat je zien dat het probleem van hart- en vaatziekten bij vrouwen je raakt.    

Samen in het rood
Een rode jurk, schoenen, armbandje of sjaal. Alles is goed! Laat je hart zien en vorm samen met je vriendinnen een rood front tijdens Dress Red Day. Voor wie geen rood in de kledingkast heeft hangen is er een speciaal door de Hartstichting ontworpen T-shirt.
Nieuw dit jaar is de unieke, fashionable ketting ‘Shades of the Heart’, speciaal ontworpen door Leon Jonkman voor de Hartstichting. De ketting is geïnspireerd op de Griekse cycladen en is gemaakt van geupcyclede materialen om het een vintage uitstraling met een moderne twist te geven. De hanger, bestaande uit twee zonnebrilglazen die samen een hart vormen, past perfect bij het thema van 29 september: Laat je hart zien!

Waarom Dress Red Day?
Wat veel mensen niet weten, is dat hart- en vaatziekten wereldwijd doodsoorzaak nummer één zijn bij vrouwen. Er overlijden zelfs méér vrouwen dan mannen aan deze ziekten. Op het gebied van hart- en vaatziekten verschillen vrouwen en mannen van elkaar. De meest voorkomende klacht bij een hartinfarct is een beklemmende of drukkende pijn midden op de borst. Bij vrouwen is de pijn op de borst vaak minder karakteristiek dan bij mannen. Vrouwen zijn vaker dan mannen kortademig of benauwd, angstig, erg moe en duizelig. Artsen denken hierdoor eerder aan stress of de overgang, dan aan een hart- of vaatziekte. Hierdoor lijden vrouwen vaak onnodig, omdat ze helaas te laat worden behandeld. De Hartstichting wil benadrukken dat het van levensbelang is dat vrouwen zich tijdig bewust zijn van de signalen van, en risico’s op hart- of vaatziekten en dat de zorg voor vrouwen met deze ziekten beter moet. Door 29 september Nederland rood te kleuren, wil de Hartstichting dit doel bereiken.

BELANGRIJKE FEITEN
   17,3 miljoen:
Jaarlijks overlijden wereldwijd 17,3 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten

   57 vrouwen:
In Nederland overlijden 57 vrouwen per dag als gevolg van een hart- of vaatziekte

   17 minuten:
Vrouwen worden bij een acuut infarct gemiddeld 17 minuten later gedotterd dan mannen

Kom in beweging
Samen met jouw hulp wil de Hartstichting ‘Dress Red Day’ tot een succes maken en heel Nederland rood kleuren. Zie het als een leuk moment voor een gezellige lunch met vriendinnen of ga samen met je zus sporten in het rood. Kom in actie en vraag vrienden en bekenden om ook iets roods te dragen op zondag 29 september. Inspireer anderen en upload een foto van jou en je vriendin in het rood op de Facebookpagina van Dress Red Day www.facebook.com/dressredday

Wil je meedoen aan een activiteit of zelf iets organiseren op Dress Red Day? Ga naar www.dressredday.nl voor meer informatie. Hier kun je ook banners, logo’s en posters downloaden voor je eigen evenement. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten op 29 september, like de Facebookpagina.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia