10
Sep

Nederland heeft er een fashioncollectief bij: MOAM collective

Nederland heeft er een fashioncollectief bij: MOAM collective
Photo: Jeroen Snijders

Zondagavond werd de allereerste collectie van MOAM collective getoond in EYE Amsterdam. MOAM collective, een idee van curator Martijn Nekoui, bestaat uit acht design alumni die hun visie samenbrengen in één collectie, ontwikkeld in co-creatie met de gevestigde orde. Een greep uit het MOAM coaching team van 25 Nederlandse mode-experts: Jan Taminiau, Mart Visser, Vogue, Georgette Koning en HTNK.

Filmmuseum EYE was zondagavond tot de nok gevuld: mode- en filmliefhebbers, pers, designers, BN’ers en young creatives, allen gekomen om de resultaten van het collectief te bewonderen. ,,Toen ik dit concept een aantal maanden geleden ontwikkelde, begon het als een experiment. Dat het is uitgegroeid tot een project van dit formaat waar namen als Doutzen Kroes en Inez & Vinoodh zich aan hebben verbonden, had ik nooit durven dromen. Hard werken en talent worden uiteindelijk altijd beloond”, aldus curator Nekoui.

MOAM is opgericht vanuit de gedachte dat de nieuwe generatie moet leren van de ervaringen van de gevestigde orde. Door middel van een coachingtraject krijgen jonge ontwerpers praktische tools aangereikt vanuit de top van de industrie. ,,Met MOAM koppel ik jong talent aan de gevestigde orde, op zoek naar kennisverbreding en talentontwikkeling. MOAM collective is een concept in ontwikkeling, nooit eerder werd de koppeling van mensen uit de industrie toegepast op de nieuwe generatie; learning by doing.”

Vanaf maandag 9 september, exposeert MOAM collective haar collectie in de conceptstore Hutspot aan de Van Woustraat 4 in Amsterdam. De expositie wordt maandag geopend tussen 18:00 en 21:00 uur. Tot 30 september is daar ook een deel van de exclusieve collectie voor vrouwen én mannen te koop. Daarnaast zijn de MOAM-foto’s van Anne Claire de Breij te bezichtigen.

MOAM is een initiatief van creative Martijn Nekoui. Nekoui streeft ernaar mode en cultuur te verbinden en deze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Eerdere cureerde Nekoui events voor de Bijenkorf, SPRMRKT, Campaign for Wool en Vogue.
MOAM collective wordt ondersteund door HTNK, Rabobank Amsterdam, The Woolmark Company en Het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.
www.moamcollective.com

Voor meer foto's zie: http://modeagenda.nl/gallery/101/moam-collective-by-jeroen-snijder gemaakt door Jeroen Snijder.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia