18
Mar

Modeagenda.nl meet fashion stylist Arindy Melati

Modeagenda.nl meet fashion stylist Arindy Melati

Om te beginnen zal ik mij voorstellen, ik ben Arindy Melati

Young&Ambitious is hoe ik mijzelf omschrijf. Ook gebruik ik het als een quote die mij dagelijks motiveert. Het is bedoeld voor doelgerichte mensen die een betere positie willen krijgen en vernieuwend willen zijn. Op modeagenda.nl zal ik daarom mijn Lifestyle, Inspiration & Passion met jullie delen als stylist.           

Vind mij ook op instagram en facebook:
@arindymelati
https://www.facebook.com/arindymp

         

18-3-14

 

VIOLETTE DIAMONT 


De onbegrijpbare, zoekend naar de grenzen tussen het werkelijke en onwerkelijke. 

14.3
 
Violet Diamond is een persoon uit een achterstandsbuurt, onzekerheid speelde een grote rol in haar leven. Totdat zij accepteerde wie ze was. Ondanks men haar veel tegen sprak en op haar neer keek, staan vele er nu versteld van hoe sterk zij in haar schoenen staat en het zelfde persoon is gebleven.

Als creatieveling worden je creaties niet altijd even waargenomen zoals je dat zelf zou willen hebben. Persoonlijk vind ik het 't mooist als men het dichtst bij zichzelf blijft. Zo zie je hoe uniek een ieder is. 

Iedereen droomt, wilt, en hoopt op een succesvol leven. Uiteindelijk draait het om het ondernemen zelf. Kijk en laat je door alles om je heen inspireren, wees niet bang om jezelf te onderscheiden. Zo wordt je meer gewaardeerd om wat je doet en wie je bent.De fotoshoot is neergezet in samenwerking met Cocoshay. Eigenaar van een online webshop met dames, unisex kleding, schoenen en accesoires.

Styling by Arindy Melati
Photography by  Juliane Falk
Mua by Niec Schmeltz
Model Arshea Gits

 

Follow us

17-1-14
 

COBRAFOOTWEAR

17 januari ben ik door CobraFootwear uitgenodigd om hun Dance Event te gaan bezoeken.

CobraFootwear is gevestigd in Amsterdam. Een sneakerline wat originaliteit van stijl aanmoedigd. Opgericht in 2012 door Jason Fiawo. De naam Cobra staat voor verandering van houding en toont affiniteit. Het merk staat in verbinding tussen mode en stijl en leverde met dit event een platform voor de kunstuiting dans.


In overeenstemming met het identiteit van Cobrafootwear, is dit event in elkaar gezet. Hierbij werden deelnemers en het publiek allemaal beoordeeld op hun kledingstijl waarvan de best geklede Cobra sneakers kon winnen. 
Hierbij een paar shots!


De juryleden bestonden uit Emad Sheikh (Dailypaper), Natasha Nadia (danseres) en Jurvinio Wijnstijn (danser). 

Heb met plezier en genot the CobraFootwear Event kunnen bezichten!
Daarnaast is de twintige jarige druk bezig met het voorbereiden van zijn SS14 collectie.

   Wees op de hoogte en volg deze creatieveling!!

Young&Ambitious 


Zie meer op: 

http://vimeo.com/84701266

http://www.cobrafootwear.com

http://www.facebook.com/cobrafootwear


Instagram: cobrafootwear
 

1-12-13#OOTD


7-11-13

Elegance, style & freedom

 
CHANEL De Legende was een mooie tentoonstelling in het Gemeente museum Den Haag. Er waren diverse topstukken te zien zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren ’20 en ‘30, mantelpakken uit de jaren ’60 en natuurlijk het fascinerende verhaal over Coco Chanel. Wat mij zeker heeft doen inspireren. Heb met alle plezier deze excursie kunnen bezichtigen.
Zeker weten een aanrader voor mode liefhebbers maar, ook degene die gedreven zijn in het ondernemen van hun eigen succesvolle plannen!
Words by Coco: '#newweek  #motivation  #young&ambitious


 

1-11-13

B-Brave moest 2 en 3 november shooten voor hun nieuwe clipschoot. Dit keer heb ik meegeholpen met de personal shopping! We zijn wat winkels en showrooms voorbij gegaan in Amsterdam en Den Haag waarvan ik paar sneek peeks heb kunnen maken. De videoclip zal 24 november worden gelanceerd.


 

  25-10-13 
B-Brave moest optreden in Vredenburg  voor Kinderen voor Kinderen waarvan de opnames 9 november worden uitgezonden. Weer een geslaagde dag achter de rug!  

24-10-13

IModels
Dankzij Giovanni van The Frontrow  mocht ik Paddy Marques ondersteunen in de styling voor zijn nieuwe project genaamd IModels. Een nieuw concept wat binnenkort gelanceerd zal worden. We verbleven dezelfde dag  in het Park Hotel. Als volgt gingen de modellen shooten in het Momo restaurant, het vondelpark en als laatst bij de Amsterdamse grachten. Nog even en ik zal hier meer over vertellen.
So, stay tuned!
Nadat ik mijn werk had afgerond ben ik even snel de stad in geweest in Amsterdam. Deed een kleine aankoop bij River Island, waar ik zelf weekends ook werk. Wat ben ik toch blij met mijn kobalt blauwe rok! Can’t wait to wear im :)


 
 

21-10-13 

 

Vandaag laat ik jullie "sneek peeks "  zien van de shoot die te bekijken zijn op Amslifestyle.
Amslifestyle is een blog die men doet inspireren en wilt laten zien hoe mooi Amsterdam is.
Caique Pantoja Brasil houdt interviews, foto shoots en deelt zijn passie voor fotografie.
Buitendien is hij een vriend van mij en ben ik dol op zijn werk!


 

 
 
Amslifestyle verzorgde een commerciële foto shoot. Dit keer mochten zij het model Demy ben Yanes shooten. Ook wel bekend van het laaste seizoen in HNTM (Hollands Next Top Model).


 
De foto shoot bestond geheel uit 3 verschillende soorten scenes. Waaronder Demy 2 examplaren van mijn designs mocht dragen die ik had ontworpen voor de cursus Styled by YOU. Het was vooral belangrijk dat bij elke look er een andere persoonlijkheid naar voren kwam.
 
Om een cover girl, next door daily beauty look over te brengen gebruikte hij een typische Amsterdamse basic home sweet home omgeving. Een mooi antiek huis in het midden van het hartje Amsterdam.

11-10-13


(Het nieuwe logo van B-brave)

Vrijdag mocht ik weer mee met The Frontrow om de styling te assisteren. Op het begin van de dag hadden ze een optreden bij de BZT show. kinderprogramma van de NCRV. Het programma wordt gepresenteerd door Pepijn Gunneweg en Jetske van den Elsen. In het chaotische programma worden wensen van kinderen in vervulling gebracht.Dit kan variëren van ontmoetingen met bekende nederlanders tot activiteiten. Voor de kinderen zelf, maar ook voor familieleden. Daarna gingen we door na een shoot die werd gehouden in Hilversum. Als laatste hadden ze een optreden in het stadsschouwwburg Sittard.


 

In de showroom van (B-brave) voor hun live optreden in het Stadschouwburg Sittard
 

10-10-13

I breath fashion and beauty

 

                      


 

Tijdens mij eerste brugklas jaar op het Geert Grote College in oud zuid heb ik Jewaria ontmoet. Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, kwamen we erachter dat we buren waren. Zelf wisten wij niet van elkaars interesse voor mode af. Afgelopen jaar heb ik een curcus gevolgd waarvoor ik modellen moest scouten. Jewaria was al snel een van hen. Ik vond haar een unieke vrouwelijke sexy uitstraling hebben. Dat resulteerde in een daverende show. Samen bouwden we een betere band op en ontdekte wij veel gemeen te hebben in de mode branche.


Vorige week hebben wij uitgebreid gesproken over onze visie voor de toekomst. Jewaria nam mij mee naar De Drie Graefjes, een plek met heerlijke Amerikaanse zoetigheden.

Lees meer over deze getalenteerde schoonheid! I call it Young&Ambitious.

 

 

         


         


 
Jewaria is een persoon die altijd goed en verzorgd voor de dag komt. Zou haar stijl omschrijven als parisienne, verzorgd, chic en casual. 
 Er is haar vaker verteld dat zij model moest worden. Als kinds af aan vond ze dat idee natuurlijk fantastisch, want modellen en actrices waren altijd haar grote voorbeelden. Waaronder Cara Delevingne. Een jong succesvol model met een sterke persoonlijkheid. Naarmate zij ouder werd kwam ze er achter dat de modellenwereld helemaal niet zo leuk is als ze dacht. Je moet erg ondernemend zijn en sterk in je schoenen staan. Zij gaf haar grote droom op en besloot een andere te zoeken. Een jaar geleden werd Jewaria door mij benaderd met de vraag of zij mij model wilde zijn voor de Styled by YOU! curcus. Dit was de start van haar modellen carriere. Nadat ze klaar was met de cursus, is alles heel snel gegaan. Zij heeft op de Amsterdam Fashion week gelopen en is aangenomen bij Elite Model Management Vietnam, hiernaast heeft zij nog meerdere shoots gehad. Op het moment dat jullie dit lezen is zij haar kinderdroom als model zijnde aan het naleven in HCMC Vietnam. Haar doel is aan de top te komen en een goed
voorbeeld te zijn voor andere mensen. 


 

 You can become anything you want in life.
 

 

 

 

04-10-13

Old soul with a Young face

 

         

 

Fashion is voor mij geen trend maar een levensstijl die ik jong, ambitieus en vol passie door breng. Hierbij heb ik een interview gehad met Modeagenda, zodat jullie meer kijk hebben op mijn ervaring in de mode.Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende modeontwerpers, mode iconen zowel blogs maar, het meest uit verschillende soorten muziek stijlen. Ben opgegroeid met Soul en R&B. Een muziekgenre uit de begin jaren 60 t/m 80. Naar mate ik ouder werd heb ik mijn muziekstijl kunnen uitbreiden. Heb daardoor meer zicht gekregen op verschillende type mensen. Vroeger sloot men zich vaak bij een groep en daar pastte altijd een muziekstijl bij. Nu zie je dat nog heel weinig. Kan me erg vinden in de tijd van de jaren 30 t/m 90. De stijlen die mij daaruit het meest aantrekken zijn Oldschool en Vintige. Niet alleen de kleding is inspirerend maar ook hun levenswijze en interieur. Daarnaast houdt ik van Haute Couture. De kleding wordt meestal gemaakt van hoge kwaliteit en met extreme aandacht besteed om de details zo mooi mogenlijk af te werken. Een Haute Couture kledingstuk wordt gemaakt op de metingen en lichaam van de drager. Dat maakt het extra exclusiev. 
Beschrijf jou stijl in 3 woorden?

Simpel Stijlvol Vernieuwend
Hoe is jou stijl ontstaan?

Hield mij bezig met mode sinds kleins af aan. Varieerde veel en volgde graag trends. Kon mezelf uiteindelijk niet terug vinden in een bepaalde stijl. Door alles te combineren wat ik mooi vind en waar ik me goed bij voel, ontwikkel ik een creatie waarin ik mij in presenteer.
Wat is jou favoriete kledingstuk en waarom?


Heb eigenlijk geen specifieke favoriet. Houd van alle soorten kledingstukken, zolang het maar goed zit. Als ik echt zou moeten kiezen dan kies ik voor het "bovenstuk". Mocht een blouse,trui of top te groot zitten kan ik altijd bekijken of ik het oversized draag. Ben niet zo lang haha! Dus kan daar gelukkig lekker in varieren en het op verschillende soorten manieren dragen.
Hoe belangerijk is mode voor jou en waarom?

Mode is me passie. Het maakt me blij. Het geeft me een goed gevoel en houdt me enthousiast. Het is iets wat me elke dag bewust en onbewust bezig houdt. Het is fijn om mijn creatie met anderen te delen en te inspireren.
Waar staat jou logo voor?


Tot besluit van mijn logo wilde ik heel graag dat het een betekenis had voor wie ik sta met daarbij een sterke uitstraling. Arindy Melati Plet is mij de naam gegeven. Mijn tweede naam is benoemd naar een indonesisch klein wit bloempje omdat, ik zelf van een creools/javaanse afkomst ben. In realiteit ben ik klein en zacht. Maar van binnen zorgvuldig en direct. Mijn namen en persoonlijkheden zijn er in verwerkt. Wat het dus heel eigen maakt.Waar zie jij jezelf over 5 jaar?


Het liefst ben ik dan een ervarende fashion stylist met naamsbekendheid in heel Nederland. Waardoor ik uiteindelijk internationaal kan gaan werken. Met daarnaast een eigen exclusieve lijn. Alleen zal niemand exact weten waar hij of zij precies over 5 jaar zal belanden. Ik denk altijd
"Leg de lat zo hoog je kan, ook al haal je het niet. De weg er naar toe is belangrijker."


 


Follow us

Instagram: @arindymelati
Photographer @keeshiac
Met dank aan Styled by YOU!
http://www.facebook.com/arindymp

http://www.keyshphotography.com
http://www.styledbyyou.com 

08-09-13
Voor deze getalenteerde groep genaamd ND'less mocht ik de verantwoordelijkheid nemen om de styling te verzorgen. Wat uiteindelijk resulteerde in een gezellige ervaring met de girls!  

Nd'less is een girlgroup bestaande uit 3 dames:'  Risaida, Jana & Sephanie. Alle 3 zijn ze opgegroeid met muziek en vandaag de dag brengen ze dit samen in de vorm van R&B/Pop. Samenzang en het creëren van nieuwe muziek is de passie en driving force achter ND'less. 

Op dit moment zijn ze hard aan het werk om hun zang en creativiteit tot een uiterste te ontwikkelen. Ze schrijven zelf maar houden de fans en kijkers zoet met covers die ze helemaal eigen maken. Words by ND’less
 

Jana:’ ND’less, just what we are..
Stephanie:’ Sing like nobody’s listening, dream like  it’s already real
Risaida:’ Living to become  legends

 


Binnenkort komt hun eerste single uit ‘So keep ya eye on them’!  
Follow us


twitter: @officialNDless
Instagram:@NDlessmusic
http://www.facebook.com/Ndlessmusic
Met dank aan @Jazzybellesshop & @Cocoshay
http://instagram.com/cocoshay
http://www.facebook.com/jazzybelleslife

http://amslifestyle.com

 

29-09-13Samen met Giovanni Laisina en Mitchell Gray (The Frontrow) heb ik de styling kunnen assisteren van B-Brave op Tina-dag XL IIBackstage met Mitchell en Samuel (B-brave) 


 

 

 


 

 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia