14
Oct

De aanloop naar de Marie Claire Starters Award - Interview met fashion director Simone Dernee

De aanloop naar de Marie Claire Starters Award - Interview met fashion director Simone Dernee
Aanstaande maandag 14 oktober wordt de Marie Claire Starters Awards gehouden. Een fantastisch initiatief vanuit Marie Claire om talentvolle onderneemsters de kans te geven om hun unieke idee een succesvolle startup te geven!

Doormiddel van het insturen van een duidelijk businessplan werden er 3 dames uitgekozen waarin de jury zeker potentie in zag!

De kanditaten die geselecteerd zijn:
- Deborah Monfils met ‘Physical Business‘
- Sanne Tummers met ‘Single&Stijl‘
- Inge Parée met ‘HuurDeCatwalk‘

Mode Agenda kreeg de gelegenheid om fashion director Simone Dernee te interviewen. Mode Agenda is erg benieuwd hoe Simone haar succesvolle carrière heeft opgebouwd en wie stiekem háár favoriet is van de kanditaten voor de Starters Awards.


Fashion director Simone Dernee

Simone, wat zijn de beweegredenen achter het organiseren van de Starters Awards?
Marie Claire is voor de woman witch substance and an eye for style! Mode en werk zijn de belangrijkste pijlers in Marie Claire en spelen een belangrijke rol in het leven van onze lezeres. Marie Claire stimuleert vrouwen met ambitie, o.a. door de Marie Claire starters Award. En daar zijn wij van Marie Claire hartstikke trots op. In de vorige jaren zijn al vele succesvolle ondernemingen ontstaan.

Als jullie de kandidaten selecteren voor de Starters Awards, waar kijken jullie dan specifiek aan? We hebben juryleden die op het gebied van ondernemerschap veel ervaring hebben. Als wij een selectie maken voor de awards dan kijken wij welk plan het origineelst is, de meeste kans van slagen heeft en of het bij de tijdsgeest past.

Je kunt jezelf nu een succesvol fashion director noemen. Wat is de grootste les wat je hebt geleerd binnen de weg naar het succesvol ondernemen?
De grootste les die ik geleerd heb binnen het succesvol ondernemen is het vertrouwen op je eigen kunnen en jezelf niet onderschatten. Het is belangrijk om mensen om je heen te verzamelen die je stimuleren en inspireren om zo gezamenlijk tot de best mogelijke resultaten te komen.

Wat is jou werkmotto?
Het klinkt misschien een beetje fout maar ik ben persoonlijk echt van het “Niet lullen, maar poetsen!”. Ik hou van aanpakken en gewoon doen! Met deze instelling kom je naar mij inzien het verst.

Wie is jou favoriet van de gekozen kandidaten en kun je vertellen waarom?
Ik vind dat alle 3 de kandidaten een  hartstikke goed plan hebben en alle 3 kans maken op de award. Maar als fashion director heb ik het meest met het plan van Inge Parée – HuurDeCatwalk. Dit online platform maakt high fashion toegankelijk voor elke vrouw die geïnteresseerd is in mode. Met een paar klikken heb je toegang tot een echte designer jurk of tas, die je voor 10 % van de winkelwaarde kunt huren. En wie wil nou niet eens de show stelen in een designeroutfit of naar bv een sollicitatiegesprek gaan met dé it bag aan je arm, voor de perfecte eerste indruk? Dit concept bestaat al in het buitenland en heeft zich daar al bewezen, ik denk dat het in Nederland  ook zal aanslaan.

Meer informatie? Ga dan naar:
http://www.marieclaire.nl/starters-award-2013-stemmen/

Facebook share  • 240x400 UGG Australia