28
Oct

Vijfde editie Résidence de la Mode

Vijfde editie Résidence de la Mode

Den Haag, vrijdag 25 oktober 2013 - Van vrijdagavond 1 november tot en met zondag 10 november staat Den Haag in het teken van mode, tijdens het vijfjarig jubileum van Résidence de la Mode. Ontwerptalenten uit heel Nederland krijgen tijdens dit modepublieksevenement een platform om hun creaties te tonen. De stad Den Haag ademt mode tijdens dit modeprogramma, met onder andere een moderoute langs tijdelijke pop-up stores en exposities.

Met steun van de gemeente Den Haag richt Résidence de la Mode zich tot iedereen met interesse in mode. Middels het uitlichten van het bestaande mode-aanbod in Den Haag en bovendien een breed publiek te verbinden met Nederlands modetalent. Modemerken maken kennis met de stad, terwijl opkomende en gevestigde ontwerpers een platform krijgen om hun ontwerpen te tonen en te verkopen.

Parcours de la Mode: moderoute door de binnenstad 
Leegstaande panden zijn omgetoverd tot tijdelijke pop-up stores en bestaande modezaken zorgen voor een verrassende en inspirerende moderoute door de binnenstad; Parcours de la Mode. Langs de route zullen Haagse ontwerpers en
eindexamenkandidaten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, alsmede reeds gevestigde namen, zoals Anne de Grijff, Marije de Haan en Sjaak Hullekes gepresenteerd en tentoongesteld worden aan het publiek. Laat je inspireren en verrassen door de vele pop-up stores en exposities, gedurende deze modewandeling door de prachtige binnenstad van Den Haag.Magasin de la Mode: het kloppend hart van de Résidence de la Mode
Het kloppend hart van Résidence de la Mode - concept store Le Magasin de la Mode - bevindt zich dit jaar in de binnenstad van Den Haag op de Prinsestraat 2d. Deze conceptstore, wederom gecureerd door de Dutch Fashion Foundation, biedt de bezoeker de mogelijkheid om in het bezit te raken van exclusieve items van diverse modeontwerpers.
Festivités de la Mode
Deze vijfde editie van Résidence de la Mode zal op vrijdag 1 november worden ingeluid met een feestelijke borrel, waarna er gedurende de tien dagen van het evenement verschillende activiteiten worden georganiseerd ter viering van de Nederlandse mode. Op zaterdag 2 november, zondag 3 november en dinsdag 5 november is er in galerie SIS JOSIP op de Hoogstraat 9, een avant-gardistische salon met een Haute Couture show van Christa van der Meer, Fenny Faber en NATA RYZH.

Op zondag 3 november kan iedereen gratis kennis maken met patroontekenen, een rok op eigen maat leren ontwerpen en vervaardigen onder begeleiding van de zusjes Dorrith en Marlous de Roode; Les Soeurs Rouges.

Op donderdagavond 7 november is er in het Nutshuis een Slow Fashion event met catwalkshows van Elsien Gringhuis, Marjanne van Helvert, Natalie de Koning en Niki Milioni, een talkshow, speeddates en een filmprogramma. Alles rond het thema eerlijke en duurzame mode. De ontwerpers tonen hun werk en experts gaan in gesprek over de opkomst van de ethische fashionindustrie.

Voor meer informatie over deze programma-onderdelen en het bemachtigen van kaartjes;http://www.residencedelamode.nl.

Meer informatie over Résidence de la Mode, de programmering en deelnemende partijen is te vinden op http://www.residencedelamode.nl.

Résidence de la Mode
Résidence de la Mode wordt georganiseerd door Dutch Fashion Foundation en communicatieadviesbureau Winkelman Van Hessen, met steun van de Gemeente Den Haag. Dit project is mede gefinancierd met steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia