04
Nov

A String of Pearls

A String of Pearls

Op 29 oktober was een van Nederlands meest veelbelovende ontwerpers, Mattijs van Bergen het stralende middelpunt van alweer de vierde editie van ‘A String of Pearls’; een aaneenschakeling van vijf bijzondere evenementen geïnitieerd door Andaz Amsterdam Prinsengracht en de Dutch Fashion Foundation met specifieke aandacht voor Nederlands modetalent. Met zijn indrukwekkende nieuwe Spring/Summer Collectie 2014, liet Mattijs niet alleen menig mode hart sneller kloppen maar gaf het eenjarig bestaan van het hotel, dat op dezelfde dag samenviel, een extra feestelijke touch.

Mattijs van Bergen werd tijdens de prestigieuze Dutch Fashion Awards in november 2012 met zijn S/S 2013 collectie uitgeroepen tot de grote winnaar van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award 2012. Tevens sleepte hij de International Fashion Incubator Award 2012 in de wacht. Met zijn collecties die zich kenmerken door de vrouwelijke ontwerpen en gewaagde prints en kleuren wordt hij gerekend tot een van Nederlands meest veelbelovende ontwerpers. Mattijs staat sinds 2008 bekend om zijn geplisseerde ontwerpen en sterke designs die tot stand komen door het gebruik van materialen en voorwerpen die Mattijs in de loop der tijd verzameld heeft. Deze bonte verzameling aan kleur en print maken zijn collecties persoonlijk en herkenbaar.Voor ‘A String of Pearls’ koos Mattijs ervoor om zijn Spring/Summer 2014 collectie te tonen. In deze verrassende collectie heeft hij naar een simpeler silhouet gezocht waarin creatieve vrijheid en optimisme centraal staan. Inspiratie haalde hij uit Japanse silhouetten in combinatie met het strakke design van Bauhaus.

Evenals de voorgaande edities, begon deze ‘pearl’ met een exclusieve lunch in restaurant Bluespoon voor een select gezelschap. Tussen de verschillende gangen door toonde een palet van modellen een aantal prachtige creaties. Hun look werd hierbij compleet gemaakt met haar en make-up van MAC Cosmetics en Aveda.

Tijdens de lunch spraken de verschillende gasten, waaronder actrice Jolanda van den Berg, Maaike Nillesen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Kees ten Berge van Domano, Karin Swerink van Vogue en Kaira van Wijk van L’Officiel hun wens voor de Nederlandse mode uit. Het gesprek werd hierbij geleid door Angelique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation. Vanuit Andaz Amsterdam Prinsengracht waren general manager Toni Hinterstoisser en marketing communications manager Eveline van Gaalen aanwezig. Op de drukbezochte aansluitende cocktail gaven de modellen nogmaals acte de présence waarna ontwerper Mattijs van Bergen van zijn gasten een groot applaus in ontvangst mocht nemen.
 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia