15
Jan

AMFI presenteert fashion films tijdens 10 Days Downtown

AMFI presenteert fashion films tijdens 10 Days Downtown

Het AMFI-Amsterdam Fashion Institute presenteert zes korte fashion films in Het Ketelhuis als onderdeel van 10 Days Downtown van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Hiermee tonen derde- en vierdejaars studenten van 21 tot en met 24 januari hun visie op mode.

De films zijn geïnspireerd op collecties van zes jonge modeontwerpers: Dewi Bekker, Martijn van Strien, Katrien Baaij, Esther Boukje Kruyer, Anne van den Boogaard en Anneleen Bertels. De collecties hebben de studenten gestimuleerd tot het creëren van betekenisvolle, nieuwe film concepten.

Alle studenten namen deel aan het Fashion & Visual Culture programma van AMFI. 28 studenten hebben in zes crews hard gewerkt aan het maken van de modische films. Professionals hebben hen in slechts acht weken tijd gecoacht in het maken van een korte film op het gebied van scenario schrijven, productie, cameratechnieken, regie, art direction en editing. Tijdens de vertoning in Het Ketelhuis is te zien dat AMFI-studenten ook op het gebied van film veel talent in huis hebben.

De première van de films vindt plaats op dinsdagavond 21 januari om 21.30 uur in Het Ketelhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Daarna zijn de films dagelijks te zien van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 januari om 17.00 uur. Kaarten zijn voor 5 euro verkrijgbaar via http://ketelhuis.activetickets.com/
 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia