30
Jan

Open Call voor ontwerpers voor FASHIONCLASH Festival 2014

Open Call voor ontwerpers voor FASHIONCLASH Festival 2014

FASHIONCLASH mode platform is op zoek naar jong en aanstormend talent voor diverse programma onderdelen van het festival. Ontwerpers en kunstenaars kunnen zich opgeven voor het modeshow programma, expositie, FASHIONCLASH Market en het randprogramma FASHIONCLASH Side Program.

FASHIONCLASH Festival 2014 (voorheen FASHIONCLASH Maastricht), de 6de editie van jaarlijkse internationale en interdisciplinaire mode festival vindt plaats van 12 t/m 15 juni 2014 in Maastricht. 

FASHIONCLASH Festival is een spraakmakend internationaal en interdisciplinair mode festival. Het programma met modeshows, tentoonstellingen, film, theater, dans, pop-up stores, lezingen, workshops en speciale projecten, geeft veelbelovend talent de mogelijkheid hun werk te tonen aan een divers (inter) nationaal publiek. FCF festival is, zoals de naam al zegt, een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een ontmoeting van talent, culturen, disciplines en publiek rondom het gegeven ‘mode’. Met zijn modeshows, exposities, performances en interdisciplinaire samenwerkingen tussen modeontwerpers en theatermakers, choreografen en andere kunstenaars neemt FASHIONCLASH een unieke positie in het internationale mode discour.

FCF festival biedt podium aan meer dan 100 veelbelovende talenten uit binnen en -buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode. FCF festival is laagdrempelig voor zowel de deelnemende kunstenaars als voor het publiek. Behalve het modeshow programma is het festival grotendeels gratis toegankelijk.

Nieuw project: Distinguished Dreams
In het kader van de 6de editie ontwikkelt en presenteert FASHIONCLASH in samenwerking met festival de Nederlandse Dansdagen het project: Distinguished Dreams. Distinguished Dreams is ontwikkeld in het kader van het project Eeuwige Jeugd, waarmee de Bank Nederlandse Gemeente en het BNG Cultuurfonds hun beider jubileum vieren, respectievelijk 100 en 50 jaar!

FASHIONCLASH mode platform is op zoek naar jong en aanstormend talent voor diverse programma onderdelen van het festival. Ontwerpers en kunstenaars kunnen zich opgeven voor het modeshow programma, expositie, FASHIOCLASH market en het randprogramma in de stad, de FASHIONCLASH Side Program.

FASHIONCLASH Festival 2014 (voorheen FASHIONCLASH Maastricht), de 6e editie van dit jaarlijkse internationale en interdisciplinaire mode festival.
 
Deadline voor aanmelden is 10 maart 2014.
 
Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind je op:
http://fashionclash.nl/open-call-for-submissions-for-fashionclash-festival-2014/
 
 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia