24
Jan

S.H.O.E.S. - Over hoge hakken en echte liefde

S.H.O.E.S. - Over hoge hakken en echte liefde

Op zaterdag 1 februari opent de tentoonstelling ‘S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde’ tijdens de housewarming vanaf 14.00 uur in de Kunsthal Rotterdam.

S.H.O.E.S. toont met meer dan 450 schoenen het design van de damesschoen vanaf 1900 tot nu. Grote meesters onder de schoenontwerpers onder wie André Perugia en Salvatore Ferragamo evenals internationale sterontwerpers zoals Manolo Blahnik en Christian Louboutin zijn uitgelicht. Ook bekende ontwerpers uit Nederland en België komen ruimschoots aan bod. Bijna 5000 mensen hebben vorig jaar gestemd op drie verschillende tentoonstellingen, waarbij In Her Shoes (Modemuseum Hasselt, 2009) de meeste stemmen van het publiek kreeg. Met bijna 1500 deelnemers is S.H.O.E.S. de eerste MaakMee tentoonstelling van de Kunsthal Rotterdam die, met dank aan de BankGiro Loterij, in samenwerking met publiek tot stand is gekomen. Bekijk hier de trailer S.H.O.E.S. http://youtu.be/_ZhCqZvDN5E

Invloed publiek op S.H.O.E.S.
De MaakMee deelnemers dachten mee over de titel voor de schoenententoonstelling. De titel ‘Hoge hakken, echte liefde’ eindigde erg hoog naast ‘My Shoe is Your Shoe’ en ‘De gelaarsde kat’. Deelnemers hadden een lichte voorkeur voor  een overzicht van ‘designschoenen’ naast de thema’s ‘beroemde schoenen’, ‘schoenen in de kunst’ en ‘geschiedenis van de schoen’. De favoriete schoenen van MaakMee deelnemers zijn ontwerpen van Christian Louboutin, Sergio Rossi, Vivienne Westwood en Helena Rietjens. De schoenen van deze ontwerpers zijn in de tentoonstelling opgenomen en een design van Vivienne Westwood is zelfs de beelddrager van de tentoonstelling geworden. Met antwoorden op vragen als ‘Van welk type tentoonstelling houd jij?’ en ‘Hoe presenteer je jouw topstuk?’ is de vormgever van de tentoonstelling Lien Wauters gebriefd. De bijdragen van de MaakMee deelnemers is op verschillende niveaus in de tentoonstelling terug te zien. Naast online interactie kunnen bezoekers in de tentoonstelling hun eigen voetafdruk achterlaten. In de toekomst zal de Kunsthal vaker het publiek laten meedenken over het maken van een tentoonstelling.

Partner Sarenza.nl
Sarenza, de online schoenen en mode expert, heeft zich gecommitteerd als partner van de tentoonstelling S.H.O.E.S.. Elke bezoeker aan de tentoonstelling ontvangt een kortingsvoucher ter waarde van € 15, te besteden op www.Sarenza.nl Sarenza organiseert bovendien wekelijks online winacties. Hiermee kunnen echte shoeaholics hun droomschoenen winnen.

Heropening Kunsthal, zaterdag 1 februari 2014, 14.00 – 19.00 uur
Kom op je mooiste hakken naar de Kunsthal ter gelegenheid van de housewarming van de verbouwde Kunsthal! Toegang is gratis.
Voor de echte schoenenliefhebbers is er van 15.00-16.00 uur een ‘So You Think You Can Walk’ Contest. Door een jury met onder meer Roy Jonathans, choreograaf van So You Think You Can Dance, wordt bekeken wie de mooiste looptechniek en uitstraling op hoge hakken heeft. Van 16.30-17.30 uur treedt ‘The Kik’ op in het Auditorium van de Kunsthal. Kijk voor het gehele programma op www.kunsthal.nl

Facebook share  • 240x400 UGG Australia