23
Jan

Modefilms vertellen verhalen achter collecties - Fashion Week dag 4

Modefilms vertellen verhalen achter collecties - Fashion Week dag 4

Op dinsdagavond 21 januari, de vierde dag van Mercedes- Benz FashionWeek Amsterdam, konden bezoekers in Bioscoop Het Ketelhuis kennismaken met film, een steeds vaker gebruikt medium om het verhaal van een modecollectie te vertellen. De vertoning van zes korte modefilms is opgenomen in ’10 Days Downtown’ om te laten zien welke alternatieve en nieuwe presentatiemogelijkheden er buiten de catwalk zijn.

Studenten Fashion & Visual Culture van AMFI toonden in de korte films het verhaal van de modecollecties van zes jonge Nederlandse ontwerpers, waaronder Dewi Bekker, Martijn van Strien, Katrien Baaij, Nadine Goepfert, Anne van den Boogaard en Anneleen Bartels. De films zijn nog tot met vrijdag 24 januari te zien in Bioscoop Het Ketelhuis.

Kim Bruggeman, Head Minor AMFI: "Film is een uitstekend medium voor fashion om de visie die een ontwerper op zijn collectie heeft over te brengen. Onze studenten leren om eerst een sterk concept neer te zetten, voordat ze beelden gaan creëren. Met deze zes modefilms hebben zij onze verwachtingen op alle fronten overtroffen, van concept-creatie en regie tot productie en editing.”
Met ‘10 Days Downtown’ laat de modeweek zien wat de mode-industrie aan diverse uitingsvormen te bieden heeft. De verschillende events zullen iedereen die van mode houdt extra nieuwsgierig maken naar hoe mode tot stand komt en hen uitdagen om ook een kijkje te komen nemen bij het catwalk programma.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia