24
Jan

Eerste catwalkshows en feest van de mode in Concertgebouw

Eerste catwalkshows en feest van de mode in Concertgebouw

De mode-karavaan die zich al vijf dagen een weg door Amsterdam baant, heeft gisteren ook De Westergasfabriek bereikt, de hoofdlocatie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Mattijs van Bergen, in 2012 winnaar van de Dutch Fashion Award, beet gisteren in De Gashouder het spits af. Hij werd later op de avond gevolgd door Aziz Bekkaoui, de modekunstenaar die recent nog in Shanghai showde en nu voor het eerst in vier jaar ook weer op Nederlandse bodem staat.

Gisteren ging in het naastgelegen Transformatorhuis ook Vodafone Firsts Fashion LAB officieel van start. De opening door het kersverse Nederlandse label Maison The Faux paste perfect in de missie van het programma, om de verhalen te vertellen van mensen die hun eigen ‘first’ beleven en hen te helpen dat doel te bereiken. De grote catwalkshows van Mattijs van Bergen en Aziz Bekkaoui en het debuut van Maison the Faux, zijn slechts de opmaat naar nog veel meer voorbeelden van Nederlands ‘modedurf’ die tot en met maandag 27 januari op het programma staan.

Te midden van de drukte en honderden bezoekers werd er ook nog kort stilgestaan bij het tienjarig jubileum van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Als verrassing was er een manshoge taart van ‘De Taart van m’n Tante’ met daarop borstplaat poppetjes van alle designers die de afgelopen tien jaar op de catwalk in Amsterdam stonden. De taart werd aangesneden door man van het eerste uur James Veenhoff, de huidige eigenaren Hans van der Linden en Bart Maussen en programmadirecteur Carlo Wijnands.

Voor de afsluiting van de dag verkaste het hele modegezelschap naar Het Koninklijk Concertgebouw, om zich in de centrale hal te voegen bij de bezoekers van het avondconcert ‘The Human Body’ en andere nieuwsgierigen. Met doorlopende exposities, uitvoeringen en een tableau vivant van Esther Dorhout Mees, werd duidelijk hoe mode en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Bron: www.fashionweek.nl

Facebook share  • 240x400 UGG Australia