25
Jan

Dag Zeven Amsterdam Fashion Week: Artistieke creativiteit rode draad in programma

Dag Zeven Amsterdam Fashion Week: Artistieke creativiteit rode draad in programma

Dag zeven van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam begon al vroeg en duurde tot in de kleine uurtjes. Zeven catwalkshows op drie locaties, een ’10 Days Downtown’ evenement in het Van Gogh Museum en twee spetterende afterparties, stelden gisteren allemaal op hun eigen manier de creativiteit van de artiest centraal.

Op de grote catwalk in De Gashouder stonden liefst drie shows op het programma. Atelier MariaLux verraste door de catwalk een kwartslag te draaien, de modellen een band te laten vormen en een show weg te geven op het ritme en de choreografie van een muziekoptreden. Veel aandacht was er natuurlijk ook voor de mannenmode van Francisco van Benthum, gepresenteerd door Monte Scroppino, en voor de catwalkshow van Jan Boelo, mogelijk gemaakt door smart.

In het Vodafone Firsts Fashion LAB waren de schijnwerpers ’s middags gericht op de duoshow van Franzel Amsterdam en Duran Lantink (Fashion LAB). Later volgden twee Fashion LAB PRO shows van David Laport en Jef Montes, namen die al in de aanloop naar de modeweek veel werden genoemd: eerstgenoemde vooral vanwege zijn ruimtelijke benadering, Montes om zijn innovatieve materiaalgebruik en het ontwikkelen van zijn eigen stoffen. Kathryn Milan toonde haar A/W ’14 collectie in het prachtige oude Paleis van Justitie aan de Prinsengracht.

Een paar kilometer verderop stond de maandeljkse vrijdagavond in het Van Gogh Museum in het teken van inspiratie die modeontwerpers Mattijs van Bergen en Borre Akkersdijk ontlenen aan het werk van Vincent van Gogh. Zo was ook hier weer de creativiteit van de artiest de verbindende factor tussen de culturele parels van de hoofdstad en Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.
Op het Westergasterrein was de avond inmiddels ingeruild voor de nacht en werd er uitbundig gefeest op twee afterparties. In de Westerliefde organiseerde entertainmentzender E! een VIP-feestje en in de Westerunie stonden o.a. Ryan Marciano, Olivier Heldens, Shermanology en Dubvision achter de draaitafel op het feest van Jan Boelo.

Bron: www.fashionweek.nl


Facebook share  • 240x400 UGG Australia