26
Jan

Dag 8 Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam

Dag 8 Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam

 Ook zaterdag 25 januari, de achtste dag van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, stond weer garant voor een flinke dosis modetalent. Van frisse ontwerpers die de eerste stappen op de catwalk zetten, tot labels die hun vleugels internationaal hebben uitgeslagen. Ook buitenlandse ontdekkingen droegen bij aan een dag vol nieuwe inspiratie.

In De Gashouder presenteerde Jiksu de catwalkshow met de modefantasiecollectie van MaryMe-JimmyPaul. Het dynamische duo organiseerde eerder deze week ook al een tableau vivant in de Stadsschouwburg. Ilja Visser toonde met haar collectie ‘Ready to fish by ILJA’ aan over diepgaand en aanhoudend talent te beschikken. Precies tien jaar geleden was zij er ook al bij op de allereerste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Inmiddels is haar label aanwezig in een aantal grote modelanden en heeft zij een eigen brandstore in Amsterdam.

De organisatie van de modeweek was blij om deze jubileumeditie ook een schoenen-show onderdeel van het catwalkprogramma te kunnen maken. Zaterdagmiddag werd Janine van den Bosch uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Shoe Award 2014 supported by Clarks. In de catwalkshow toonden tien getalenteerde jonge ontwerpers een kleine collectie van eigen hand en één paar schoenen gebaseerd op de ‘Bombay Lights’-pump van Clarks.

Ook het Vodafone Firsts Fashion LAB barstte weer van het talent: nieuwkomers L.Rousseau Capsule Collection uit Milaan en Evan Menswear verdeelden de aandacht van het publiek met een Fashion LAB duoshow, terwijl Jacob Kok in zijn eigen Fashion LAB PRO show verraste met de manier waarop hij mode en technologie integreert. Mannenmode-designer en creatief ondernemer Jonathan Christopher was al over de hele wereld te gast en stond nu ook voor het eerst op de Amsterdamse catwalk.

De openbare presentatie en expositie ‘Next by Modefabriek’ was op zaterdag opgenomen in ’10 Days Downtown’. Zo kregen bezoekers alvast een preview van acht opkomende talenten uit binnen- en buitenland die op zondag 26 en maandag 27 januari op Modefabriek te zien zijn. De uitwisseling is een van de manieren waarop Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en Modefabriek samenwerken.
?
’s Avonds werd het 10-jarige jubileum van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam officieel gevierd met een ‘Please Don’t Tell’ feest in de Westerliefde en Westerunie, die waren aangekleed met RGB-behang van Carnovsky. De line-up bestond uit The Flexican, Girls Love DJ’s, Phalerieau, Jaziah, TNO Soundsystem, Dio, Covergirl Sunny en vele anderen.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia