12
Feb

Hypercrafting Fashion bij SALON/

Hypercrafting Fashion bij SALON/
Op 6 februari 2014 stond De Waag Society tijdens Winter SALON/2014 in het teken van mode en innovatie. Tal van experts op dit gebied schetsten een toekomstbeeld waarin kleding zowel modieus, betekenisvol als innovatief is.

In de introductie van de middag Iieten Pauline van Dongen & José Teunissen samen met andere sprekers binnen een uur vele technologische snufjes de revue passeren. Van wiskundige algoritmitmes, vertaald naar een terugkomend patroon (patroon in patroon), fashionable 3D-geprinte toepassingen, tot bewegingsregistratie op basis van onder anderen  inner gravity en laagstroom-electriciteit in speciale outfits. Volgepakt met dynamische uitleg over integratie tussen de nieuwste snufjes op technologisch gebied en het ontwerpen van mode, oftewel: hypercrating in fashiondesign.

De sprekers toonden vanuit hun specialisatie toepassingen op divers gebied in modedesign, welke een zekere toekomstige rol lijken te kunnen spelen, in ieder geval op fashion met specifieke toepassingen, maar mogelijk ook als hulpmiddel bij het ontwerpen op zich. Er werd een andere volgorde bij het ontwerpen genoemd: eerst computer, daarna model en daarna weer aanpassen met behulp van een computer. Al met al werden er interessante  ontwikkelingen getoond met voorbeelden van fasionable toepassingen voor de medische omgeving, de gaming-industrie en de sportwereld. Anouk Wiprecht toonde bijvoorbeeld 'wearable technology'. Zij realiseerde met haar team een "Smoke Dress" en andere ontwerpen  team voor opdrachtgevers in de Verenigde Staten realiseerde.

De gasten konden na de introductie deelnemen aan workshops en een discussie o.l.v. Anneke Smelik.
Met een hapje en een drankje en onder het genot van passend muziek werd het event afgesloten.


Pauline van Dongen aan het woord. Foto: Waag Society / A. Kuilman


Bewegingsregistratie obv oa inner gravity.  Foto: Waag Society / A. Kuilman


Creaties mbv van nieuwe technologische ontwikkelingen. Foto: Waag Society / A. Kuilman


Creaties mbv van nieuwe technologische ontwikkelingen. Foto: Waag Society / A. Kuilman


Print obv wiskundige algoritmes.  Foto: Waag Society / A. Kuilman

Het tweede deel werd gevormd door een workshop met dynamische discussies en 'hands on' uitproberen.


Eén van de workshops.  Foto: Waag Society / A. Kuilman

Facebook share  • 240x400 UGG Australia