12
Mar

‘Viaggio a Venezia’ fashionshow Addy van den Krommenacker groot succes

‘Viaggio a Venezia’ fashionshow Addy van den Krommenacker groot succes

Gisterenavond toonde Addy van den Krommenacker zijn nieuwe collecties. Na iedere collectie volgde luid applaus van de ruim 500 gasten, waaronder koninklijke gasten prinses Aimée van Oranje en prinses Margarita de Bourbon de Parme. Fans van het eerste uur Sandra Reemer en Jette van der Meij genoten ook zichtbaar van de ruim 70 creaties die over de gespiegelde catwalk van het Muziekgebouw aan ’t IJ schreden. Ook Ruth Jacott,  Anky van Grunsven, Tatjana Simic, Anouk Smulders, Kimberley Klaver, Antje Monteiro en Liz Snoijink waren aanwezig om de nieuwste creaties van Addy te bewonderen.  De avond werd gepresenteerd door Pernille la Lau en Barbara Straathof zong een prachtig lied terwijl de modellen de meest romantische jurken toonden.

Zowel voor de zomer prêt-à-portercollectie Addy by Addy, de couture collectie en de winter prêt-à-portercollectie Addy by Addy liet de internationaal bekende ontwerper zich inspireren door zijn grote liefde voor Italië.

In de zomer prêt-à-portercollectie Addy by Addy  staat de kleur blauw centraal, de vederlichte chiffons gecombineerd met kant ademen de glamoureuze sfeer van een Italiaanse badplaats in de jaren vijftig.

“Jaarlijks bezoek ik het Italiaanse vakantieoord Santa Margarita de Ligure om mijn creatieve geest op te laden en tot rust te komen. Deze vakantiebestemming werd na de Tweede Wereldoorlog enorm populair en ademt nog altijd de sfeer van de vijftiger jaren. Deze unieke ambiance vormde de inspiratie voor mijn zomercollectie, die onder andere bestaat uit dunne flaneerjurkjes, kaftan blouses en easy broekpakken voor warme zomeravonden”, aldus Addy. In de collectie komen de materialen georgette, chiffon en cady terug. De beige en nude tinten en de combinatie van de katoenachtige stof piqué met kant doen nostalgisch aan.

Couturecollectie en wintercollectie Addy by Addy
Venetië is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor dichters en kunstenaars. De sprookjesachtige stad staat synoniem voor de liefde en roept tegelijkertijd ook een soort triestheid op. In de couturecollectie en de winter prêt-à-portercollectie Addy by Addy staat deze ‘sposa del mare’ centraal.
Addy: “Venetië, het is de stad van de liefde, gondels en kunst, de stad van Marco Polo, Vivaldi, Patti Pravo en natuurlijk Casanova. Ik ben verliefd geworden op de adembenemende architectuur, smalle bruggetjes en slingerende straatjes en de eeuwenoude gebouwen die weerspiegelen in het water van het Canal Grande. Daarom heb ik zowel mijn couture- als mijn wintercollectie volledig opgedragen aan deze geweldige stad.”
De couturecollectie straalt splendeur uit en doet denken aan het Venetiaanse nachtleven en het uitbundige Carnaval in de jaren vijftig. De luxueuze materialen brokaat zijde, chiffon, satijn, rebrode kant en fluweel geven het geheel een romantische tint. In de wintercollectie voeren bruintinten, oker en brique de boventoon, ook hier zie je de nostalgie in de ontwerpen. De prints in de collectie zijn door Addy ontwikkeld en exclusief vervaardigd in Italië.

Deze show werd mede mogelijk gemaakt door de Official Partners van Addy van den Krommenacker:
L’anza Healing Haircare – Absolution – Rivièra Maison – Philips – Ambilight

Facebook share  • 240x400 UGG Australia