02
May

Claes Iversen ontwerpt Songfestival jurk voor Ilse DeLange

Claes Iversen ontwerpt Songfestival jurk voor Ilse DeLange

Claes Iversen heeft de eer gekregen de Songfestival jurk van zangeres Ilse DeLange te ontwerpen. De ontwerper is zeer verheugd met het feit dat zijn jurk te zien zal zijn tijdens de show in Kopenhagen.
Ilse DeLange vormt samen met zanger Waylon het duo 'The Common Linnets' en vertegenwoordigt Nederland dit jaar met het lied 'Calm After The Storm'.

Claes heeft twee jurken, een wit en zwart exemplaar, voor Ilse DeLange ontworpen. De sfeer is jaren '60, Brigitte Bardot-achtig, nostalgisch, retro. Vanuit de gekozen schetsen zijn proefmodellen gemaakt, deze zijn vervolgens doorgepast en daaruit zijn de uiteindelijke versies gekomen. Claes heeft tussen de 150 en 175 uur aan de jurken gewerkt, samen met zijn team.

Ilse heeft ervoor gekozen om met de witte jurk het podium in Kopenhagen te bestijgen. Het gaat hierbij om een kort romantisch jurkje met een 'girly vibe' in jaren ‘60 sfeer met een ronde open hals en 3/4 mouw, met geplooide bolle rok boven de knie. Gemaakt van organza met bloemenprint, met daaroverheen een 3D effect van met de hand geappliceerde, geborduurde bloemen.

De zwarte jurk is een A-lijn jurkje met 3/4 mouw van zijde crepe georgette met geborduurde zijde, kanten en pailletten bloemen, verwerkt met (2.000) zwarte en donkerbruine kristallen. Degradée geborduurd van onder naar boven met transparante halslijn/ bovenkant. Ilse draagt deze jurk aankomende zondag tijdens de Openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival.

?"Ik vind het een grote eer om Ilse deLange te mogen kleden voor dit grote evenement. Het feit dat het festival plaatsvindt in mijn vaderland Denemarken, maakt het nog bijzonderder", aldus Claes Iversen.
 

Facebook share  • 240x400 UGG Australia