15
May

Winnend ontwerp Shoe Design Challenge in productie genomen

Winnend ontwerp Shoe Design Challenge in productie genomen

 
De gelukkige winnaars van de eerste editie van de Shoe Design Challenge powered by Invito, Monique Schraven en Malou Fool zien hun droom werkelijkheid worden. De winnende ontwerpen zullen vanaf 19 mei in alle Invito winkels en de webshop verkrijgbaar zijn. De ontwerpwedstrijd, in samenwerking met Fashionclash heeft de winnaressen een intensief leertraject geboden waar ze elk stadium van het productieproces hebben geleerd. Het resultaat is een modieuze heren- en damesschoen die met een opzetstuk in een handomdraai te veranderen zijn van casual naar chique.

Het winnende damesmodel is ontworpen door Monique Schraven, 4e jaars student aan de Maastricht Acadamy of Fine Arts & Design. Met haar winnende model wil Monique iedere vrouw inspireren zich vrouwelijker te kleden. “Ik vind het belangrijk dat een vrouw zich echt vrouw voelt en ze elegant ten tonele durft te komen. Tegelijk wil ik dat ze ook een comfortabele dag kan hebben op hoge hakken”, aldus Monique.

De schoen is geïnspireerd op de klassieke pump met een extra onderdeel als moderne twist. Hiermee verander je de schoen van pump naar een enkellaarsje met cut-out pieces. Van stylish enkellaarsje voor overdag tot elegante pump voor de avond. Een perfecte match van stoer en elegant met een vleugje comfortabel.

Malou Fool uit Voorburg is ontwerpster van het winnende herenmodel. “Binnen mijn ontwerpen streef ik altijd naar moderniteit met een vleug van het verleden erin verwerkt. Mijn kleding moet draagbaar zijn voor het type man dat weet wat hij wil uitstralen en daarvoor moet dragen”. Omdat deze moderne man voor iedere gelegenheid gekleed wil zijn, is ook voor de heren gekozen voor een opzetstuk.

De herenschoen spreekt door zijn eigentijdse look. Ga voor een stoere veterschoen met knopen of meer gekleed met gespen. De opzetstukken bedekken de veters van de schoen met een onder- en boventong. Door de bijgeleverde tong op de press studs te drukken ontstaat een chique herenschoen.

De Shoe Design Challenge
De Shoe Design Challenge powered by Invito, in 2013 voor het eerst opgezet is een initiatief van Invito, Fashionclash en Museum aan het Vrijthof, ter bevordering van de ontwikkeling van nieuw (mode)talent. Een professionele 5-koppige jury, bestaande uit independent designer & artist Bas Kosters, founders van Fashionclash Branko Popovic, Nawie Kuiper en Laurens Hamacher en Invito formatmanager Jasper den Hartog hebben de inzendingen beoordeeld op creativiteit, visie en duurzaamheid.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia