26
May

Arnhemse ontwerpers showen voor het eerst samen

Arnhemse ontwerpers showen voor het eerst samen

Voor het eerst houden acht grote Arnhemse ontwerpers samen een modeshow. Geïnspireerd door de bundeling van Arnhemse creatieve krachten in het Fashion Festival Arnhem gaan ze gezamenlijk de catwalk op. Hun show is één van de vele hoogtepunten van de feestelijke junimaand in Arnhem. Een maand die pas op 6 juli eindigt, een festival dat meer dan 40 programmaonderdelen telt. Er is veel mode en design, maar ook liefhebbers van dans, beeldende kunst, architectuur, feest, circustheater en... koopjes (!) komen aan hun trekken.

‘Celebrate Creativity’ is het motto van het Fashion Festival Arnhem. Het bundelt bestaande activiteiten en verwelkomt nieuwe. Fashion Festival Arnhem viert de creativiteit waarvan hogeschool voor de kunsten ArtEZ de bron is. Bij de fameuze Graduation shows zitten niet alleen trotse familieleden maar ook modekenners uit binnen- en buitenland. Hier valt het talent van de toekomst te ontdekken.

Het platform dat het Fashion Festival Arnhem is, inspireerde tot tal van nieuwe initiatieven: naast de shows van de ‘United Arnhem’* toont ook de afdeling Fashion Support van Rijn IJssel het beste van haar leerlingen. De succesvolle Duitse Weiberkram strijkt neer in de Eusebiuskerk.

Creatief Arnhem manifesteert zich in een lange, zwoele maand juni. Gevestigde ontwerpers naast aanstormend talent, ondernemers en creatieve sector, van de binnenstad tot het Modekwartier Klarendal.

Met onder andere:
• Het unieke initiatief Fashionata, Cirque de la Mode, waarin wonderschone circusacts samen gaan met oogverblindende mode.
• Nacht van de Mode – Klarendal bruist en danst met de straat als catwalk, muziek en bijzondere aanbiedingen.
• Een kijkje in de keuken tijdens de Arnhemse Stockdagen bij de vele ontwerpers die Arnhem telt, met verrassende koopjes.
• WIT WKND [Arnhem] , als de Arnhemse binnenstad wit kleurt en bulkt van mode en vermaak.

Het hart van het Fashion Festival Arnhem klopt in de binnenstad: in de Eusebiuskerk, de Stadhuishal en in de voormalige bibliotheek, nu Building 026. Daar vinden we in de superlange junimaand vier verdiepingen met mode, design en kunst. Van modeshows tot de expositie Finals Art & Design van ArtEZ.

Meer dan 40 programmaonderdelen: modeshows, circustheatervoorstellingen, een modecongres, exposities, evenementen, presentaties, workshops en nog veel meer. ‘Wie houdt van mode en design moet hier wezen’, zegt Arnhems burgemeester Herman Kaiser in het magazine van het festival. Het magazine is, in een oplage van 100.000 exemplaren, in Arnhem en omgeving verspreid.
Fashion Festival Arnhem is ook online te vinden:
- www.fashionfestivalarnhem.nl
- twitter: ffarnhem
- facebook: https://www.facebook.com/fashionfestivalarnhem
- magazine: http://issuu.com/uitinarnhem/docs/uit_in_arnhem_fashion_festival_low_

FASHION FESTIVAL ARNHEM
Celebrate Creativity
1 juni t/m 6 juli 2014
Arnhem

Facebook share  • 240x400 UGG Australia