03
Jun

Wat te dragen bij een plankfiguur?

Wat te dragen bij een plankfiguur?
De komende tijd bespreekt Mode Agenda vier verschillende lichaamsvormen. Laatst bespraken we het zandloperfiguur, vandaag is het plankfiguur aan de beurt. Heb jij een plankfiguur en wil je weten wat voor kleding het best bij jouw figuur past? Lees dan verder.

Wanneer heb je een plankfiguur?

Een plankfiguur heeft meerdere benamingen. Zo wordt het ook wel eens een aspergefiguur, een potloodfiguur of een atletisch figuur genoemd. Allen spreken denk ik wel voor zich: een plankfiguur heeft een slank en atletisch lichaam. Rondingen en een zichtbare taille ontbreken bij jou. Bij het plankfiguur zijn taille, heupen en schouders ongeveer even breed. Voordeel is dat je wel lang en slank bent.

keira knightley

Wat de dragen bij een plankfiguur?

Bij een plankfiguur ontbreken taille en rondingen. Gelukkig kan je deze makkelijk creëren met behulp van laagjes en een tailleriempje. Ook wikkeljurkjes, getailleerde jasjes of andere kledingstukken die strakker bij de taille zitten, staan mooi bij jouw figuur. Draag wijdere rokken om je heupen breder te laten lijken.

Prints en felle kleuren staan prachtig bij dames met een plankfiguur. Vermijd alleen wel de verticale print. Die benadrukt namelijk alleen maar dat je minder vormen hebt.

bodyshape_july07_athletic

Beroemde planken

Beroemdheden met een plankfiguur zijn Cameron Diaz, Kate Moss, Blake Lively en Kate Middleton.

Welke lichaamsvorm heb jij? En heb jij nog tips voor dames met een plankfiguur?

 

Tekst: Sarah van den IJssel
http://saarenzo.wordpress.com

 

Bronnen afbeeldingen: 12

 
 


Facebook share  • 240x400 UGG Australia