16
Jun

Exclusieve Fab. tassen bij Tassenmuseum Hendrikje

Exclusieve Fab. tassen bij Tassenmuseum Hendrikje

In de expositiebij Tassenmuseum Hendrikje zijn unieke tassen en accessoires uit Fab’s collectie van de afgelopen zeven jaar te zien. Speciaal voor deze expositie bij het Tassenmuseum zijn de tassen opnieuw gemaakt in een bijzondere uitvoering. De expositie laat de diversiteit en schoonheid van de ontwerpen van Fab. zien, gemaakt met liefde door tassenmaker Fabienne Chapot.

Zeven en een half jaar geleden begon Fabienne Chapot met het label Fab. In 2007 wilde ze een tas maken die zijzelf en haar vriendinnen mooi zouden vinden. Alle tassen en portemonnees in de winkels waren toen zwart of bruin, maar omdat Fabienne van nature positief is, wilde ze dit ook terugzien in een tas. Ze ontwierp de ‘Fab.-bag’: een zachte en vrouwelijk tas gemaakt van taupe nubuck met een felle binnenkant. Deze tas is natuurlijk ook te zien in de expositie. Inmiddels worden haar tassen in 12 landen verkocht.

Het leer dat Chapot gebuikt komt uit India, Bali en Italië en is mooi, zacht en soepel. De felle kleuren komen door dit leer mooi uit en het zachte leer past bij de uitstraling van haar tassen. Ideeën voor nieuwe ontwerpen en inspiratie haalt Chapot overal vandaan; haar creatieve proces staat nooit stil. Ze laat zich niet teveel leiden door trends, maar kijkt vooral naar wat ze zelf zou willen dragen. Belangrijk is het totaalplaatje van de tas: alles moet kloppen van het soort leer tot de binnenkant en de afwerking. Inmiddels behoren zonnebrillen, Fab. beauty, schoenen, luiertassen, jasjes, Fab. school en telefoonhoesjes ook tot de collectie. Toch heeft Chapot een zwak voor tassen, waar het allemaal mee is begonnen. “Tassen zijn en blijven de kern van wat ik doe: daaromheen creëer ik de rest.”

In Fab. ziet het Tassenmuseum een creatieve, positieve aanwinst in tassenontwerpers met een eigen ‘look & feel’. Tassen en accessoires die door hun luxueuze en toch toegankelijke ontwerp veel mensen aanspreken.

De expositie zal worden geopend tijdens het Amsterdam Fashion Week DOWNTOWN programma op maandag 7 juli om 14.00 uur.

Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 5.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

Exclusieve Fab. tassen bij Tassenmuseum Hendrikje
Van 8 juli tot en met 24 augustus 2014
 

Facebook share  • 240x400 UGG Australia