11
Jul

DR. MARTENS AMSTERDAM STORE IS GEOPEND OP 3 JULI

  DR. MARTENS AMSTERDAM STORE IS GEOPEND OP 3 JULI


Dr. Martens heeft op 3 juli 2014 de eerste winkel van de Benelux geopend in Amsterdam, Kalverstraat 158. De ideale locatie om de rijke geschiedenis van het merk tot leven te brengen in de Benelux.
In de boetiek is het volledige gamma van Dr. Martens te koop. De boetiek komt voort uit de sterke groei van het Britse merk dat vandaag een revival kent.

De shop is ingericht volgens het retailconcept dat Dr. Martens ontwikkelde
voor zijn stores wereldwijd met authentieke houten vloeren, bakstenen muren en een zwart plafond. Finishing touches zijn de lederen sofa’s in de klassieke Dr. Martens Oxblood tint (dieprood). Om de beleving compleet te maken, kiezen klanten zelf welke muziek er uit de vintage jukebox komt en zal er ook een fotohokje geplaatst worden. Illustraties op de muur zijn gemaakt door Chaotic Bastards.

In dit universum ontdekken klanten de complete collectie van Dr. Martens: van de klassieke en hedendaagse schoenen, voor mannen, vrouwen en kids, tot de kleding- en accessoirelijn. De “Made in England” zone heeft de producten staan die vervaardigd zijn in de authentieke fabriek van Dr.Martens in Northamptonshire (Verenigd Koninkrijk) waar oorspronkelijk alle Dr.Martens schoenen geproduceerd werden.

OVER DR. MARTENS
De voorbije 54 jaar zijn de schoenen en laarzen van Dr. Martens onveranderd gebleven. De originele modellen zijn nog steeds eenvoudig, veelzijdig, functioneel en stijlvol.

De Dr. Martens laars is ontworpen door Dr. Klaus Maertens, een Duitse uitvinder die een schoen ontwikkelde om zijn gebroken voet extra steun en comfort te geven. Daarom rustte hij zijn ontwerp uit met een bijzondere zool met luchtkussentjes. Op zoek naar een fabrikant komt Maertens in contact met een Brits laarzenfabrikant, R Griggs and Co.

R Griggs en Co besluit de werkmanlaars met herkenbare gele stiksels, geribbelde zool en geel/zwarte lus ter hoogte van de hiel te produceren en geeft de laars de verengelste naam van zijn uitvinder: Dr. Martens. De allereerste laars rolt van de band op 1 april 1960.

Doordat hij in vergelijking met zijn concurrenten van die tijd veel comfortabeler, duurzamer en lichter is, doet de laars snel zijn intrede bij werklui.

In het prille begin maken de Dr. Martens schoenen deel uit van het uniform van postbodes en arbeiders maar al snel komen ze van de werkvloer bij jeugdculturen terecht. Eerst worden ze geadopteerd door Skinheads en vervolgens door andere subculturen die de schoenen een eigen draai geven. Door de jaren heen wordt de laars een echte legende.

Het gamma “made in England” wordt nog steeds vervaardigd in de Cobbs Lane fabriek in Wollaston (Groot-Brittannië) die schoenen maakt voor de familie Griggs sinds 1901. Het is het thuis van de originele Dr. Martens laars waar een hecht team
van mensen, geschoold in de traditionele ambacht van de schoenmakerij, een schoen maakt zoals er wereldwijd geen andere bestaat. Dit dankzij het unieke proces ontwikkeld door Dr. Martens. Het productieproces is door de tijd heen geperfectioneerd maar de basis is hetzelfde gebleven.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia