14
Jul

Report: Amsterdam Fashion Week - Vibrant Pakistan

Report: Amsterdam Fashion Week - Vibrant Pakistan

Afgelopen zaterdag was Mode Agenda aanwezig bij de show van Vibrant Pakistan. De show werd om 21.00 u gehouden in de Gashouder.
 

Van tevoren had ik eerlijk gezegd geen idee wat ik van de show moest verwachten. De naam kende ik niet en ook anderen die ik sprak zei het weinig. Maar dat maakte mij niks uit. Vaak zijn shows waar je het minst van verwacht het leukst.

Dat was ook zo het geval bij Vibrant Pakistan. Het was niet één ontwerper, maar in totaal wel drie modeshows van in totaal vijf ontwerpers én een dansgroep. Alleen het begin al was leuk. De show zou om half tien beginnen, maar om die tijd was er nog geen teken van een begin. Terwijl de bezoekers gespannen naar het begin van de catwalk keken, kwam er opeens een tuctuc aanrijden, die het eerste model voor de show van Rang Ja naar de catwalk bracht. Onder leiding van vrolijke nummers als Footloose van Kenny Loggins en La Bamba van Ritchie Valens toonden vrouwelijke modellen vrolijke kledingstukken in felle kleuren. Trendy, flirty en opvallend. Geen collectie voor muurbloempjes en niet iedereen zal het even draagbaar vinden. Maar ik word blij van zo veel vrolijke kleuren.

vibrant pakistan1vibrant pakistan2vibrant pakistan3vibrant pakistan4vibrant pakistan5vibrant pakistan6vibrant pakistan7vibrant pakistan8vibrant pakistan9vibrant pakistan0

Na de kleurrijke damescollectie, was het tijd voor een herencollectie van ontwerper Bareezé Man. Deze was een stuk ingetogener dan de damescollectie. Waar bij de damescollectie felle kleuren en uitgesproken ontwerpen de collectie overheersten, lag bij de herencollectie vooral de nadruk op draagbare, op maat gemaakte pakken in neutrale kleuren. De collectie is bedoeld voor de luxe, moderne man.

vibrant pakistan 01vibrant pakistan 02vibrant pakistan 03vibrant pakistan 04vibrant pakistan 05vibrant pakistan 06vibrant pakistan 07

Na de show volgde een dansgroep, Als laatst was Made of Pakistan aan de beurt. Made of Pakistan bestaat uit de drie fashion retailers  Leisure Club, Kayseria en Shahnameh. Ook hier werd veel gebruik gemaakt van opvallende kleuren, maar de kleding is klassieker en meer draagbaar dan de collectie van Rang Ja. Ruime kleding van chique stoffen vormen de rode draad van de collectie. Made of Pakistan laat zien dat luxe en comfort prima samen gaan.

vibrant pakistan 001vibrant pakistan 002vibrant pakistan 003vibrant pakistan 004vibrant pakistan 005 vibrant pakistan 007

Felle kleuren, tijdloze stoffen en mooie kleding. Ik ben fan van de ontwerpers van Vibrant Pakistan. Oosterse mode verovert het Westen (en andersom). En als alle Oosterse mode mij zo vrolijk maakt als de collecties van Vibrant Pakistan, kan ik niet wachten tot ook andere ontwerpers de Oosterse mode omarmen. Bedankt, Vibrant Pakistan, voor deze leuke show om de zaterdag van de Amsterdam Fashion Week mee af te sluiten.

Tekst: Sarah van den IJssel

http://saarenzo.wordpress.com/


Facebook share  • 240x400 UGG Australia