14
Jul

Tony Cohen toont SS15 colectie op MBFWA

Tony Cohen toont SS15 colectie op MBFWA

Zondagavond presenteerde Tony Cohen zijn Spring Summer 2015 collectie TONYCOHEN tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. In de volledig afgeladen Gashouder te Amsterdam werd ook een preview capsule collectie van zijn nieuwste lijn TONYCOHEN MAN gelanceerd.

TONYCOHEN Spring Summer '15
Scherpe vormen en terughoudendheid in een moeiteloze sensibiliteit. Dit was het uitgangspunt voor de Spring Summer '15 collectie van TONYCOHEN.

Gevoel van bewegingsvrijheid en algemene toestand van de geest.
Terughoudendheid van coulante zijde, wat door onbuigzaam gepoetst leer wordt onderdrukt.

De gevoeligheid laat zich zien in de "vrijgevigheid" van de vormen en volume. Het veelvuldig sieren van het lichaam in plaats van het vast te pakken. Een gevoel van glans, onderliggend door rauwe en licht gerafelde randen die representatief zijn voor het ongedwongen gevoel wat deze TONYCOHEN collectie oproept.Over Tony Cohen
De geboren Amsterdammer Tony Cohen is een autodidact, gezegend met veel creativiteit en natuurlijk talent voor het ontwerpen van mode. In 2005 lanceerde Tony Cohen met couture collecties zijn designer label TONYCOHEN. In vijf jaar tijd maakte hij van zijn label een internationaal succes en in 2010 vierde hij  zijn vijfde collectie op de catwalk van Bryant Park, New York fashion week. In hetzelfde jaar zag Tony een nieuwe kans in de fashion markt, hij lanceerde een commerciële lijn: 2loveTonyCohen. De laatste ontwikkeling van het label TONYCOHEN is de lancering van een preview capsule menswear collectie; TONYCOHEN MAN.

Het label TONYCOHEN is nog steeds aan het groeien en uitbreiden op internationaal niveau. De TONYCOHEN Flagship store bevindt zich in de Huidenstraat, een van de 9 Straatjes in Amsterdam.


De show van Tony Cohen op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam werd mede mogelijk gemaakt door Monte Scroppino Originale®.

Credits: Jeroen Snijders

Facebook share  • 240x400 UGG Australia