16
Jul

Report: Amsterdam Fashion Week - Dorhout Mees

Report: Amsterdam Fashion Week - Dorhout Mees

Afgelopen zondag was Mode Agenda aanwezig bij de show van Dorhout Mees. De show werd om 17.00 u gehouden in de Gashouder.

De Spring/Summer 2015 collectie heeft als titel “O” en is geïnspireerd op het wonderlijke vermogen van waterkristallen om te transformeren onder invloed van de omgeving, zoals mediatie en emotie. Zo blijkt er verschil te zitten tussen de waterkristallen in tranen van geluk en tranen van verdriet. Ontwerper Esther Dorhout Mees zegt hierover het volgende:

“Al onze gedachten hebben feitelijke invloed op de cellen in je lichaam. Ik vond het zo bijzonder dat iets wat zo ontastbaar lijkt opeens zichtbaar gemaakt werd voor het blote oog, dat het de vormen van mijn collectie heeft bepaald.”

Deze gedachte vertaalde zich naar een collectie met verschillende geometrische vormen en tegenstellingen. Harde vormen en vloeibare lijnen. Veel futuristische vormen en duidelijke verwijzingen naar water. De catwalk werd omgetoverd in golfjes, waardoor het leek alsof de modellen op water liepen. De backdrop toonde een model achter een muur van glas en water. Is de collectie draagbaar? Absoluut niet. Maar dat maakte de collectie niet minder mooi.

dorhoutmeespeterstigter2dorhoutmeespeterstigter7

De bijzonder kleding, de gebruikte stoffen en vormen, de special effect op de catwalk: alles klopte aan deze mooie, indrukwekkende show. Ik denk dat we nog veel van Dorhout Mees gaan horen. Zeker een naam om te onthouden.

Tekst: Sarah van den IJssel
http://saarenzo.wordpress.com/

Foto’s: Peter Stigter


Facebook share  • 240x400 UGG Australia