21
Aug

IT’S WEEKEND: Fashion X Cult

IT’S WEEKEND: Fashion X Cult

In het weekend van 5 t/m 7 september 2014 is het eindelijk zover: IT’S WEEKEND: Fashion X Cult. Tijdens dit fashion feestje kun je genieten van activiteiten op binnen- en buitenlocaties in het centrum van Eindhoven. Fashion, design, technology, food en music komen samen in één energiek en bruisend weekend. Samenwerkingen met o.a. Dutch Design Week, Dutch Design Awards en Van Abbemuseum, maar ook met Extrema en Mode Marché zorgen voor een spannend en divers programma!

Future series by Dutch Design Week
Op vrijdagmiddag start IT’S WEEKEND met Future series, de nieuwe thematische programmareeks van Dutch Design Week. Tijdens deze speciale editie staat mode, jong talent en innovatie centraal. Ontwerpers Borre Akkersdijk, Liselore Frowijn en Elisa van Joolen, allen (oud) finalisten van Dutch Design Awards, verzorgen lezingen van 15:00 tot 17:00 uur in de Kazerne aan de Paradijslaan. Daar tonen zij ook een deel van hun recente werk. Aansluitend op de lezingen wordt IT’S WEEKEND feestelijk geopend!

Designer pop-ups
In de Bergen is de pop-up shop en expo van modelabels Ontour en studioRUIG te vinden. Zij laten de nieuwste collecties zien in samenwerking met diverse product – en grafische ontwerpers.
Wie op zoek is naar designer items moet ook zeker een bezoekje brengen aan Mode Marché! Dé stock sample sale voor echte modeliefhebbers komt voor de eerste keer naar Eindhoven. Modeontwerpers verkopen in de Steentjeskerk hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties rechtstreeks aan hun liefhebbers.

Fashion Bloggers
Het forum van HEUVEL Eindhoven wordt omgetoverd tot The Blog Spot, een hang-out waar bezoekers in contact kunnen komen met bekende mode-bloggers. Het is een ontmoetingsplaats waar online weer even offline te vinden is. Onderdeel van The Blog Spot is bijvoorbeeld een One Day Blog Shop, waar je must-haves shopt uit de kast van o.a. Kelly (We-Heart-Fashion), Joyce (Just Like Sushi) en Linsey (Pose-Blog), en een One Day Mini Expo waar je foto’s vindt van Sabrina Meijer (afterDRK), Jamie de Leeuw (The girls behind the camera) en modefotografe Jolijn Snijders.

New collections & trends
Concept store YOU ARE HERE organiseert een modeshow in Experimental District met de nieuwste collecties van o.a. Henrik Vibskov, Femke Agema en Kenzo. Ook op andere locaties in de binnenstad worden de nieuwste trends en collecties getoond middels modeshows. Boetiekjes, high fashion labels en de grote modeketens tonen de must-haves voor Herfst/ Winter 2014. Daarnaast wordt er gratis advies gegeven op het gebied van kleding, haar en make-up.

Let’s dance, It’s weekend!
Bezoekers van IT’S WEEKEND kunnen zich op vrijdag en zaterdag op diverse locaties onderdompelen in het creatieve feestgedruis.  Op vrijdag in het Tuchthuis & De Oude Rechtbank, die de handen ineen slaan met Extrema/ Solar Weekend en ontwerperscollectief Ladyboyz.de. Op zaterdag kunnen mode-, cultuur- & muziekliefhebbers hun hart ophalen tijdens een speciale editie van de Young Art Night in het Van Abbemuseum. Daarnaast organiseren diverse bars en clubs kleinschalige feestjes.

Denim hang-outs
De Kerkstraat wordt op zaterdag dé uitvalsbasis voor liefhebbers van denim, burgers en Rock & Roll! Denimwinkel Rambam verzorgt hier een mini expo en activiteiten i.s.m. Lee Jeans terwijl er op de bbq lekkere burgers  worden bereidt. The Spineshakers, draaien vanaf een container fijne plaatjes!
G-Star RAW Eindhoven onthult tijdens IT’S WEEKEND de langverwachte RAW for the Oceans collectie. Deze exclusieve collectie is in een speciale stand te bewonderen. Pharell Williams is de curator van deze collectie, welke is ontstaan door een samenwerking van Bionic Yarn, het Vortex Project en Parley for the Oceans.


Let the fun start!
 

Facebook share  • 240x400 UGG Australia