05
Sep

Dom Pérignon Methamorphosis by Iris van Herpen

Dom Pérignon Methamorphosis by Iris van Herpen

De kracht van de creator en het dwarse universum van Iris van Herpen

Dom Pérignon maakte gisteren aan de vooravond van de New York Fashion Week haar veelbelovende nieuwe samenwerking met de wereldberoemde Nederlandse mode ontwerper Iris van Herpen bekend: Dom Pérignon Metamorphosis by Iris van Herpen. Dom Pérignon onthulde, in aanwezigheid van bekendheden als Anja Rubik, Coco Rocha, Kelly Rutherford, DJ Bob Sinclar en vele anderen, de Limited Edition ‘End of Year’ 2014 bestaande uit: Cocoonase, een kunstwerk van de hand van Iris van Herpen en een exclusieve Limited Edition serie van geschenkdozen met daarin een fles Dom Pérignon Vintage 2004.

De exclusieve nieuwe samenwerking combineert Iris van Herpen’s futuristische denken met de speelse expressie, eindeloze innovatie en het zichzelf steeds opnieuw uitvinden van Dom Pérignon. De Nederlandse fashion designer won onlangs de ANDAM fashion award, een prestigieuze Franse mode prijs. 

Dom Pérignon werkt al lang samen met ontwerpers en de kracht van deze inspiratie is universeel: samenwerkingen werden gerealiseerd met designers, hedendaagse kunstenaars en nu kiest Dom Pérignon de kant van de mode, dit kondigt een nieuw hoofdstuk voor de iconische champagne aan.

Dom Pérignon Metamorphosis by Iris van Herpen
Don Pérignon Methamorphosis by Iris van Herpen markeert het einde van Dom Pérignon Vintage 2004, zoals wij die kennen in zijn eerste Plénitude en viert  zijn metamorfose tot de tweede Plénitude (P2). Alles wat we kennen kan voor een tijd verdwijnen, maar het zal steeds weer transformeren en opnieuw uitgevonden worden.
De nieuwe Limited Edition richt zich volledig op de metamorfose en  houdt de afsluiting van een periode en de geboorde van een ander in. Het staat voor het krachtige symbool van de evolutie, transformatie en Renaissance. Door de geschiedenis heen heeft Dom Pérignon champagne zich onlosmakelijk verbonden met het concept van de metamorfose. De spirituele erfenis van Dom Pierre Pérignon wordt door de eeuwen heen voortdurend herontdekt in de vorm van een nieuwe vintage.

ÜBER CREATIE: COCOONASE de belofte van de metamorfose
Iris van Herpen werd voor de Cocoonase geïnspireerd door het belang van de tijd in het bewerken van de jaren, de flexibiliteit en de snelheid die nodig zijn om de beste druiven te plukken op hun hoogtepunt van perfectie.

“De naam Cocoonase verwijst naar de vlinder die haar cocon schild verzacht voordat ze naar haar volgende fase van de metamorfose gaat” zegt Iris van Herpen. “Dit kunstwerk van het huis van Dom Pérignon Vintage 2004, symboliseert de binnenkant van de cocon structuur. Zijn fijne ribben en lijnen vormen een éénmalig vertrek. Cocoonase fungeert als een schild dat de Dom Pérignon fles beschermt en zich voorbereidt op zijn metamorfose.”

Naast het kunstwerk ontwierp Iris van Herpen ook een Limited Edition van flessen en geschenkdozen voor de Dom Pérignon Vintage 2004. De Dom Pérignon 2004 geschenkdoos en het etiket van de fles worden verlicht met de kleur groen in al zijn bruisende uitbundigheid, ter illustratie van de organische stroom die wordt opgewekt in de wijn en in het proces van de transformatie naar P2. Voor het merk Dom Pérignon is de donker groene kleur een belangrijke code en chromatische expressie. Deze doordringende duisternis is een weerspiegeling van de ziel van de wijn, de intensiteit, diepgang en complexiteit.

In Metamorphosis is er geen einde – alleen een verandering
Dom Pérignon P2 is het nieuwe, energieke facet dat onderdeel uitmaakt van het Dom Pérignon universum. Het betekent een exponentiële sprong naar een hogere definitie van wijn. Na een periode van uitgebreide en actieve uitwerking beleeft de Dom Pérignon vintage een tweede Plénitude of expressie. In de duisternis van de kelders bereikt de wijn - na minimaal 16 jaar voor een Blanc of 18 jaar voor een Rosé - haar tweede Plénitude. De wijn wordt opgeheven, barst weer van doordringende energie en ‘spreekt’ weer na een metamorfose in de absolute rust en stilte van de kelders.

Vintage 2004 drukt met haar gemak een harmonie een stempel op de geschiedenis van de Dom Pérignon Na niet minder dan acht jaar van rijping, onthulde Dom Pérignon Vintage 2004 haar eerste stralende uitdrukking, met de belofte in het vooruitzicht dat vele Plénitudes volgen.

Vanaf het begin opent de Vintage 2004 op een verbazingwekkende manier, met groot gemak en symbiose. Geleidelijk aan, met een zeldzame elegantie, beweegt het zich in een naadloos crescendo tussen dichtheid en opwaartse kracht en leidt het naar de gebeitelde complexiteit van een singulier universum.

Reuk: aroma's van amandel en cacaopoeder transformeren geleidelijk naar wit fruit met een hint van gedroogde bloemen. Klassiek geroosterde tonen leiden tot een ronde afwerking en tonen een volledig gerealiseerde volwassenheid.

Smaak: de wijn traceert een verbluffend fijne lijn tussen dichtheid en gewichtloosheid. De precisie is extreem, tactiel, donker en gebeiteld. De volle smaak komt met de grootst mogelijke elegantie uit op die van een sappige, kruidige ??noot.

Over Dom Pérignon
Dom Pérignon champagne is toegewijd tot in de perfectie, gebaseerd op een visie om de beste wijn ter wereld te creëren. Onze inzet voor uitstekende wijnen is absoluut: Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. De intensiteit van de champagne is gebaseerd op precisie, met een diep kenmerkende stijl – zowel uitnodigend als mysterieus. Elke Vintage heeft drie Plénitudes en belichaamt de kracht van de creatie, die voortdurend wordt vernieuwd door Chef de Cave Richard Geoffroy. In combinatie met een gevoel van speelsheid, inspireert Dom Pérignon de grootste iconen van de wereld.

***

Facebook: facebook.com/domperignon
Instagram: instagram.com/domperignonofficial
#domperignon
www.domperignon.com

***


Facebook share  • 240x400 UGG Australia