17
Sep

Nederlandse ELLE viert haar 25ste verjaardag

Nederlandse ELLE viert haar 25ste verjaardag
(fotografie: Carmen Kemmink)


Precies 25 jaar geleden werd Pays-­?Bas Pays-­?bELLE. ELLE werd in 1989 in Nederland gelanceerd en veroverde vanaf het eerste nummer de harten van modeliefhebbers.

Sinds haar oprichting heeft ELLE veel invloed gehad, zowel op het mode-­? als zelfbewustzijn van vrouwen. Met inspirerende modeseries brengt ELLE al 25 jaar de internationale modetrends en het nieuwste van de grote fashion weeks naar de Nederlandse straten. Talloze nu beroemde modellen, waaronder Doutzen Kroes, Lara Stone en Bette Franke, maakten hun debuut op de covers en modepagina's van ELLE. ELLE signaleert, selecteert, showt en vertaalt de grote modetrends en stimuleert vrouwen een persoonlijke stijl te ontwikkelen. En we mogen dan een kwart eeuw zijn, ELLE is nog altijd inspirerend, vooruitstrevend, slim, optimistisch en entertaining. ELLE heeft anno 2014 een geweldige positie, dankzij het grote en grootse bereik via haar maandelijkse magazine, succesvolle website en populaire social media.

Gedurende het hele jaar blikt ELLE al terug op die 25 fantastische jaren en werd er uitgekeken naar dit moment, want deze maand is de Nederlandse ELLE écht jarig. ELLE pakt uit met een 276 pagina’s dik jubileumnummer waarin deze mijlpaal groots en verrassend gevierd wordt. Het jubileumnummer van ELLE, dat vandaag (16 september) in de winkels ligt, werd gisteravond door hoofdredacteur Hilmar Mulder onthuld tijdens een groots verjaardagsdansfeest in Amsterdam. Modellen, ontwerpers, acteurs en artiesten zoals Sophie van der Stap, Charlie Chan Dagelet, Victoria Koblenko en Eva Bartels waren aanwezig om ELLE te feliciteren. Choreograaf Roy Julen van So You Think You Can Dance opende met zijn dansgroep de avond. Daarna werd er tot in de kleine uurtjes gedanst op de tunes van ELLE’s huis-­?DJ’s, Joost van Bellen en Sander Stenger.

In het jubileumnummer onder meer: interviews met vijf bekende Nederlandse vrouwen die ELLE gedurende hun carrières heeft gevolgd: Kim van Kooten stond in 1990 op zestienjarige leeftijd voor het eerst in ELLE. ELLE blikt met haar, Halina Reijn, Thekla Reuten, Igone de Jongh en Janne Schra terug op de tijd dat zij 25 jaar waren en hun carrières en levens tot dusver. Daarnaast een reeks portretten van vrouwen uit ELLE’s geboortejaar 1989. Ze behoren tot de millenials, de Generatie Y, over wie doorgaans een nogal pessimistisch beeld geschetst wordt. ELLE bewijst het tegendeel met deze 25 ambitieuze, getalenteerde 25-­?jarige vrouwen die hun dromen en idealen najagen én verwezenlijken. Key-­?item van de maand is de schoen, in dit nummer maar liefst 128 paar: de mooiste van de catwalk, de beste dansschoenen, klassiekers en een ode aan de hak van oud-­?ELLE-­? hoofdredacteur Cécile Narinx.

Het jubileumnummer zit bovendien vol extra’s, waaronder een speciale sleutelactie waarbij alle ELLE-­?lezers de komende maand online kluisdeuren kunnen openen en kans maken op prachtige (mode)prijzen. Want wie jarig is trakteert.

Overige informatie:
• Covermodel: Nicola Haffmans (model is Nederlands en ook 25 jaar oud), fotograaf: Carmen Kemmink
• ELLE jubileumnummer (oktobereditie) ligt vanaf dinsdag 16 september in de winkel
• Adviesprijs: € 4,99
• Website: www.elle.nl
• Facebook: facebook.com/ELLENederland, Twitter: ELLE Magazine NL /@ELLE_nl
• #ELLE25JAAR #IVEGOTTHEKEY

Facebook share  • 240x400 UGG Australia