19
Sep

5 designers bepalen het silhouet van de toekomst

5 designers bepalen het silhouet van de toekomst

Sinds de opening van het Modemuseum Hasselt 25 jaar geleden is het modebeeld enorm veranderd! Of misschien toch ook weer niet? En hoe zal dat modebeeld er binnen nog eens 25 jaar, in 2039 uitzien? Met die vraag in het achterhoofd zette de vzw Vrienden van het MMH de ontwerpwedstrijd ‘Het Silhouet van 2039’ op poten.

Designers van over de hele wereld konden hun ontwerp van hoe een silhouet er volgens hen binnen 25 jaar uitziet insturen en uit die 68 inzendingen uit onder andere België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, Finland, Zwitserland en Indië werden 5 finalisten gekozen die hun ontwerp fysiek mochten uitwerken.

Deze 5 ontwerpen worden, samen met een selectie van de 20 beste ontwerpschetsen, tentoongesteld in de centrale hal van het MMH van zaterdag 20 september tot en met zondag 2 november.

Een professionele jury die zich over de ontwerpen van de 5 finalisten zal buigen kiest een winnaar die op 10 oktober met veel toeters en bellen bekend zal worden gemaakt bij een drankje in het Modemuseum om 20u.
Het publiek heeft echter ook zijn zegje in het verhaal en mag via een stemformulier de JBC publieksprijs ter waarde van 500€ toekennen.

De 5 finalisten zijn:
Els Petrus (Anderlecht - België)
Jasmin Bandomer (Berlijn - Duitsland)
Jessie Faes (Nijlen - België)
Marylène Madou (Paal - België)
Stefanie Tschirky (Kingston upon Thames - Verenigd Koninkrijk)

De winnaar ontvangt de Prijs van de stad Hasselt van 2500€, JBC kent de publieksprijs toe van 500€ en er is ook nog de aanmoedigingsprijs Issa-Moda ter waarde van 250€. De 5 finalisten ontvangen tevens een goed gevulde goodiebag.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia