03
Oct

Fair Fashion Lab Festival

Fair Fashion Lab Festival

In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 oktober organiseert het Humanity House het Fair Fashion Lab Festival. Het festival brengt een gevarieerd programma vol verdieping, films, workshops, talkshows en natuurlijk eerlijke mode. Het festival is onderdeel van de programmering rond de tijdelijke tentoonstelling Fair Fashion Lab, tot eind dit jaar te zien in het Humanity House.

Welke menselijke verhalen schuilen er achter jouw klerenkast? Hoe kom je erachter wie jouw kleren heeft gemaakt en onder welke omstandigheden? Wat kan jij zelf doen aan de misstanden in de kledingindustrie?!

Tijdens het tweedaags Fair Fashion Lab Festival bruist het Humanity House van de activiteiten die antwoorden zoeken op deze vragen. Met o.m. de Schone Kleren Quiz, mode-experts, Tinkebell, Indie Brands, Lynsey Dubbeld, Young&Fair, PIP Den Haag, Marieke Eyskoot, Talking Dress, modetalent Loekie Mulder, modeshows (gepresenteerd door stijlicoon Victoria Koblenko) en nog veel meer. In verschillende creatieve workshops kun je zelf aan de slag om je garderobe humaner en eerlijker te maken. Iedereen die zich bezighoudt met eerlijke mode is aanwezig op het bruisende en gezellige Fair Fashion Lab Festival.

Aanleiding Fair Fashion Lab Festival
In meer dan duizend textielfabrieken in Bangladesh, waar onder meer bedrijven in Nederland hun kleding laten maken, is de veiligheid nog altijd niet op orde. Een jaar na de kledingfabrieksramp in Rana Plaza blijkt de aandacht voor een duurzamer en eerlijker kledingindustrie onverminderd actueel. Tijdens het Fair Fashion Lab Festival ervaren en leren bezoekers hoe zij ook zelf een bijdrage, hoe groot of klein die ook is, kunnen leveren.Het Fair Fashion Lab Festival vindt plaats op 18 en 19 oktober in de verschillende zalen van het Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag. De entree is gratis.


www.humanityhouse.org


Facebook share  • 240x400 UGG Australia