26
Oct

Mud Jeans Lanceert ‘DRY MUD’ collectie

Mud Jeans Lanceert ‘DRY MUD’ collectie
Fotografie: Carli Hermès

Mud Jeans lanceert DRY MUD, een waterbesparende collectie door het gebruik van gerecyclede jeans.
De collectie werd vrijdag gelanceerd met een opvallende actie tijdens de Dutch Design Week op Strijp-S in Eindhoven. Modellen in DRY MUD kleding en van top tot teen besmeurd met modder staken protestborden in de lucht die onderstreepten dat gebruik in plaats van bezit de toekomst is van fashion.

De borden droegen teksten met onder meer ‘Change fashion’, ‘Reduce waste’, ‘Lease A Jeans’ en ‘For the love of earth’. Mud Jeans maakt met de lancering van DRY MUD het fashion statement dat gebruik de toekomst is van fashion. Mensen willen graag vrij kunnen consumeren zonder schuldgevoel, en dat geldt ook voor het dragen van kleding.

Na de succesvolle introductie van het innovatieve en duurzame ‘Lease A Jeans’ concept, is Mud Jeans er in geslaagd om een nog duurzamere DRY MUD collectie te produceren. In het productieproces wordt 30 procent water bespaard, doordat deze deels uit gerecycled materiaal bestaat. De collectie is gemaakt van biologische katoen en vervezelde jeans en bestaat uit een tapered heren- en een straight dames model jeans, een cardigan en een jumper. DRY MUD is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar via crowdfunding platform Kickstarter.com.

Mud Jeans en creative agency Cloudfactory zijn de samenwerking aangegaan om een speciale gelimiteerde ‘Mud Jeans for the love of earth ‘editie te ontwikkelen: DRY MUD. Modder is prachtig, rauw, puur en sensueel. Modder herstelt, vernieuwt en brengt levensenergie met zijn vruchtbaarheid. En dat is exact de drijfveer waarop de nieuwe campagne is geïnspireerd, gefotografeerd door de Nederlandse topfotograaf Carli Hermès.

Lease A Jeans door consument begrepen en omarmd
Mud Jeans plaatste zich in 2013 in een klap op de kaart met ‘Lease A Jeans’. Dit concept houdt in dat producent Mud Jeans eigenaar blijft van de spijkerbroek en deze na gebruik door de klant terugneemt om van het ruwe materiaal weer een nieuwe jeans of ander kledingstuk te maken. Hierdoor zijn er veel minder grondstoffen nodig. Dit concept is inmiddels door de consument begrepen en omarmd. Zeventig procent van de klanten maakt gebruik van de mogelijkheid om na een jaar van model te switchen en de leasing voort te zetten. Twintig procent houdt de jeans langer dan een jaar en tien procent  stuurt de broek retour. Uit deze cijfers blijkt dat consumenten het voordeel zien van gebruik-zonder-bezit. Mud Jeans voorziet in deze behoefte door zijn verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen voor de grondstoffen, maar ook voor het eindproduct. Bij de lease-overeenkomst hoort immers ook een gratis reparatieservice.

Crowdfunding via Kickstarter
Op Kickstarter (http://kck.st/1tlSP2) kunnen consumenten een keuze maken uit verschillende opties uit de DRY MUD collectie. De kosten voor een DRY MUD jeans bedragen eenmalig 99 euro. Crowdfunding garandeert dat de collectie voor de volle honderd procent verkocht wordt, zodat geen enkel kledingstuk voor niets wordt geproduceerd - in tegenstelling tot de traditionele modecollecties waarvan gemiddeld 30 procent niet verkocht wordt.

Over Mud Jeans
Mud Jeans is een Nederlands modemerk met casual dames- en herencollecties. Met het innovatieve ‘Lease A Jeans’ fashion concept, waarbij gebruik belangrijker is dan bezit, won Mud Jeans in 2013 diverse prijzen, zoals de Circle Challenge van The Circle Economy, De Change Award 2013 van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren en de Green Product award in Duitsland. Het bedrijf zet zich dagelijks in voor de transitie naar een circulaire kledingindustrie door het recyclen of upcyclen van materialen waar mogelijk. De kleding voldoet bovendien aan de hoge kwaliteitseisen van diverse ecokeurmerken (waaronder Max Havelaar en GOTS). Kijk voor meer informatie op www.mudjeans.eu.Creative agency: Cloudfactory
Fotografie: Carli Hermès
Productie: Unit
Visagie: Cynthia Schippers
Modellen: De Boekers, Max Models
Facebook share  • 240x400 UGG Australia