17
Nov

Fashion Symposium 2014

Fashion Symposium 2014

Voor het eerst in Nederland staan modepartijen zij aan zij in hun roep om reflectie. Met name op de positie van Nederland als modeland in een schuivende internationale dynamiek. Met het 2014 FASHION SYMPOSIUM dat op 4 december plaatsvindt in Amsterdam Noord, verlegt initiatiefnemer Dutch Fashion Foundation de focus van presentatie van Nederlandse mode naar reflectie op Nederlandse mode met de intentie haar toekomst te inspireren.

Dit wordt een wake-up call!
Hoe kan de Nederlandse modesector zich blijven ontwikkelen om ook in de toekomst succesvol te zijn, niet geïsoleerd te raken en een interessante discipline te blijven? Waar andere ontwerpdisciplines enthousiast anticiperen op snelle veranderingen in de wereld lijkt de modesector meer moeite te hebben met nieuwe consumentenbehoeften, technologische ontwikkelingen en de groeiende polariteit tussen fast fashion en slow fashion. Het is duidelijk dat er een paradigmaverandering in de mode-industrie moet plaatsvinden om de veranderende maatschappij, nieuwe behoeftes en andere sectoren bij te blijven.

Het symposium pakt ontwikkelingen samen en plaatst ze in een breder perspectief; internationaal, maar ook historisch. Deze manier van duiden gaat veel dieper dan het presenteren van nieuwe ontwikkelingen. “Dit wordt een wake-up call!”, schreef ‘luxury fashion power broker’ Floriane de Saint Pierre, oprichtster en president van Floriane de Saint Pierre & Associés en het nieuwe online talent platform Eyes on Talents, toen zij als een van de eerste grote internationale namen haar deelname aan het symposium toezegde.

Wat te verwachten?
Het symposium vindt plaats in UnderCurrent, een unieke locatie in Amsterdam Noord, drijvend op het IJ, met een spectaculair zicht op Amsterdam Centrum. Het dagvullende programma bestaat uit een gesproken column door Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, gevolgd door ‘keynotes’ van internationale, toonaangevende sprekers als bovengenoemde Floriane de Saint Pierre en Claudia Banz, curator van het Museum fur Kunst und Gewerbe in Hamburg. Er komen podiumdiscussies met ontwerpers van verschillende generaties die reflecteren op het modesysteem, een performance van Bas Kosters en er komt flink wat praktijkinspiratie aan bod, met onder meer Bugaboo en deelnemers die aan het woord komen over de buitenlandcampagne van Dutch Fashion Foundation, Dutch Touch.

Uitreiking 5e Cultuurfonds Mode Stipendium
Het 2014 FASHION SYMPOSIUM biedt tevens het uitgelezen podium om excellentie in Nederlandse mode te vieren met de uitreiking van het 5e Cultuurfonds Mode Stipendium. Het stipendium, een bedrag van maar liefst €50.000 als erkenning voor een Nederlandse modeontwerper van internationale distinctie om zijn gekozen koers voort te zetten, wordt aangeboden door een anonieme mecenas en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het programma start om 9:30 en duurt tot circa 18:00, lunch en een feestelijke borrel ter afsluiting inbegrepen. Het 2014 FASHION SYMPOSIUM is voor iedereen toegankelijk. Voor het volledige programma, verdere informatie en tickets ga naar www.dutchfashionsymposium.com

Partners
Partijen die zij aan zij staan met Dutch Fashion Foundation om het symposium mogelijk te maken zijn: Het Nieuwe Instituut, FashionWeek Nederland, Fashion Council NL, FashionUnited en World Fashion Centre. Het symposium is mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam stadsdeel Noord, Bugaboo en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

2g@there, DFF en Dutch Touch
Het 2014 FASHION SYMPOSIUM is tevens de afsluiting van het ‘2g@there’ (to get there) programma van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) welke gedurende drie jaar de internationale Dutch Touch Campagne van DFF heeft ondersteund. Een dertigtal Nederlandse fashion brands konden zich dankzij het 2g@there-programma met Dutch Touch presenteren op toonaangevende modebeurzen in Parijs, Milaan en Florence. Tijdens het 2014 FASHION SYMPOSIUM wordt hun opgedane kennis en ervaring teruggekoppeld naar het Nederlandse modeveld en de oorspronkelijke partners.
Highlights

• Dutch Fashion Foundation organiseert in samenwerking met partners een groot symposium voor reflectie op Nederlandse mode: 2014 FASHION SYMPOSIUM Time for Reflection
  
• Bevestigde sprekers zijn o.a. Floriane de Saint Pierre, Guus Beumer en Claudia Banz.
  
• Het 2014 FASHION SYMPOSIUM vindt plaats op 4 december 2014 in UnderCurrent, drijvend in het IJ, Papaverweg t/o 54 te Amsterdam Noord.
  
• Het 2014 FASHION SYMPOSIUM wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van het 5e Cultuurfonds Mode Stipendium van € 50.000.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia