04
Dec

Open Call voor jong talent voor FASHIONCLASH Festival 2015 en lancering FASHIONCLASH Festival Award

Open Call voor jong talent voor FASHIONCLASH Festival 2015 en lancering FASHIONCLASH Festival Award

FASHIONCLASH platform is op zoek naar nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars voor FASHIONCLASH Festival. Naast het spraakmakende programma introduceert het festival de 'FASHIONCLASH Festival Award!

Ontwerpers, kunstenaars, fotografen, performers enz. kunnen zich opgeven voor verschillende programma onderdelen zoals het modeshow programma, expositie, designer Market en de FASHIONCLASH Side Program. Deelnemers van het festival maken tevens kans op verschillende awards waaronder de 'FASHIONCLASH Festival Award ter waarde van 5.000 euro en diverse andere awards. Wil je kans maken op een van deze awards en een podium om je werk te presenteren voor een internationaal publiek, meld je aan!

Deadline voor aanmelden is 1 maart 2015. Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind je hier.
FASHIONCLASH Festival 2015, de 7de editie van het jaarlijkse internationale en interdisciplinaire mode festival vindt plaats van 11 t/m 14 juni 2015 in Maastricht. FASHIONCLASH Festival bestaat uit diverse programma onderdelen waar ontwerpers en kunstenaars zich voor kunnen inschrijven. Op basis van de binnengekomen aanmeldingen wordt er een selectie gemaakt en het programma samengesteld.
FASHIONCLASH Festival is een spraakmakend internationaal en interdisciplinair mode festival. Het 4 daagse geeft jong en veelbelovend talent de mogelijkheid hun werk te tonen aan een divers (inter) nationaal publiek.

De 7de editie staat in het teken van het thema 'GENDER'. Ontwerpers en podium kunstenaars worden uitgedaagd om na te denken over het thema en uitgedaagd om hun visie te vertalen naar mode. Binnen het verdiepingsprogramma worden er aantal speciale samenwerkingsprojecten ontwikkeld rondom dit thema. Verder wordt de expositie op de hoofdlocatie samengesteld met gender gerelateerd werk.

FASHIONCLASH Festival is, zoals de naam al zegt, een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een ontmoeting van talent, culturen, disciplines en publiek rondom het gegeven ‘mode’. Met zijn modeshows, exposities, performances en interdisciplinaire samenwerkingen tussen modeontwerpers en theatermakers, choreografen en andere kunstenaars neemt FASHIONCLASH een unieke positie in het internationale mode discour. Het festival is een weergave van wat er speelt binnen de internationale modescene van de nieuwe generatie ontwerpers; verbeelding van de tijdsgeest van de hedendaagse mode vormgeving door de ogen van nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars.FASHIONCLASH Festival biedt podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode. FASHIONCLASH Festival is laagdrempelig voor zowel de deelnemende kunstenaars als voor het publiek. Behalve het catwalk programma is het festival grotendeels gratis toegankelijk.

Save the date → FASHIONCLASH Festival 11 t/m 14 juni 2015
FASHIONCLASH Festival Programma op locatie in de SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni
Programma met Modeshows, Expositie, designer Market, Clash Project, Theatrale ontmoetingen en Awards
FASHIONCLASH Side Program: flankerend programma verspreid over diverse locaties in de stad 11 t/m 14 juni

FASHIONCLASH Platform is het hele jaar door actief:
→ FASHIONCLASH presenteert Nederlands mode talent tijdens designSUPERMARKET, 11 t/m 14 dec. In Praag
→ werk van Euregio talent te koop in FAB Pop-Up Store Hasselt, open t/m 15 januari 2015 (België)
→ Beeldimpressie van Cologne Fashion Days waar FASHIONCLASH Nederlands mode talent presenteerde

www.fashionclash.nl

Over FASHIONCLASH
FASHIONCLASH is een internationaal en interdisciplinair mode platform met focus op een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars. Het doel van Stichting FASHIONCLASH is om talent om talent, verschillende disciplines, culturen en een breed publiek te verbinden via mode. FASHIONCLASH voorziet in een platform door het ontwikkelen en organiseren van projecten waar ontwerpers en kunstenaars van diverse disciplines hun werk kunnen presenteren.


Facebook share  • 240x400 UGG Australia