10
Jul

Dennis Diem - Sweet Rebel

Dennis Diem - Sweet Rebel

Dennis Diem presenteerde tijdens Mercedez-Benz Fashion Week Amsterdam zijn nieuwste collectie Sweet Rebel. Voor deze collectie liet Dennis Diem zich inspireren door de cult-film Cry Baby (1990, John Waters). Een film over een Amerikaanse suburb in 1950's en de liefde tussen de good girl en de bad boy. Twee werelden die conflicteren en tegelijkertijd niet zonder elkaar kunnen, is leidend thema voor deze collectie. Het is eveneens de essentie van de samenwerking die Diem voor Sweet Rebel zocht met designer Jos Jacob. Waar Diem's stijl wordt gekenmerkt door ultravrouwelijke elementen als ruches, kantwerk en meterslange zijde, zoekt Jos Jacob zijn inspiratie in de wereld van leer, bondage en het vinden van schoonheid in imperfectie.

Sweet Rebel is een collectie van extremen die clashen, versmelten en uiteindelijk leiden tot deconstructed creaties.

Materialen
Voor deze collectie koos Diem voor petticoats, zijde, organza in pasteltinten, jacquards in panter-prints, kant met eigen design, leer en kasjmier. Verwijzend naar de traditionele corsages van prom night, zien we in de collectie veel bloemen. Ook voor de schoenencollectie zijn corsages, linten en leer gebruikt.

Bas Verdonk creëerde de sieraden voor Sweet Rebel. Eveneens geïnspireerd door de corsages, zien we in zijn werk rozenblaadjes van zilver, bloemharten van diamanten en een ring met blaadjes van de Dionaea Muscipula en zwarte diamanten.

En natuurlijk ontbreekt in Sweet Rebel ook Diem’s specialisme niet: zijn ambachtelijk gemaakte korsetten.

Achtergrond
Dennis Diem groeide op in de VS en ontwikkelde daar een fascinatie voor prom night. Jonge meisjes in veel te volwassen jurken, hoge verwachtingen en de clash met hun ouders en omgeving wanneer zij kiezen voor het foute vriendje, gesymboliseerd in het beeld van de all-american sweetheart in een roze baljurk, met het motorjack van haar vriendje nonchalant om haar schouders geslagen.

Met de collectie Sweet Rebel brengt Diem alles samen. Zijn Amerikaanse jeugd, de herinnering aan zijn eigen prom night met de head-cheerleader en wat hij zo mist in Nederland: gelegenheden waar vrouwen zich kleden in jurken die larger than life mogen zijn. Daarbij geeft Diem met Sweet Rebel een podium aan designer Jos Jacob, die zijn handtekening zette onder de mannencollectie. Jos Jacob heeft altijd een voorliefde gehad voor de bad guys die niet hun duistere kant verhullen, maar in al hun rauwheid juist hun ware gezicht tonen. Door het gebruik van leer, metaal en doodshoofddesigns weet Jos Jacob precies de juiste edge te geven aan het totaalbeeld van Sweet Rebel.


Credits foto: Team Peter Stigter


Facebook share  • 240x400 UGG Australia