14
Jan

F FOR FASHION stopt

F FOR FASHION stopt
F for Fashion, de Bossche organisatie die modeshows organiseert voor modellen met ‘normale’ maten zet er definitief een punt achter. Na zes succesvolle modeshows in onder andere Theater aan de Parade kiest de organisatie achter F for Fashion nu voor een nieuwe richting.

F for Fashion is opgericht in 2011 door Yvette Vugts en Sjoerd van Kampen met als doel een grote professionele modeshow neer te zetten voor modellen die normaal gesproken de kans niet zouden krijgen. Omdat ze bijvoorbeeld te klein, te ‘dik’ of niet ervaren genoeg zijn. Zij scoutten modellen op straat en via sociale media en verzorgden catwalk- en presentatietrainingen. Zo leerden de modellen hoe ze moesten lopen en poseren, maar ook hoe ze zich voor een groot publiek presenteerden. Als grote finale was er de modeshow, waar de modellen hun vrienden en familie konden laten zien wat ze geleerd hadden. En bewijzen dat ze weldegelijk een echt model konden zijn.

Na het hoogtepunt, een show met bruidsmode in 2015, is F for Fashion klaar voor het volgende avontuur. De organisatie vindt dat ze er alles uitgehaald heeft. Daarnaast waren er wat tegenslagen voor F for Fashion. “Elk jaar moesten we opnieuw vechten voor ons bestaansrecht en middelen zien te werven om een nieuwe, no?g betere modeshow neer te zetten. We hebben alles gedaan om dit mogelijk te maken, maar nu moeten we verder. Als het niet meer lukt om te groeien, wordt het tijd voor iets anders. Het is goed zo.” Aldus Yvette.
Successen

F for Fashion kan met trots terugkijken op zes succesvolle edities van 2011 tot 2016 in Theater aan de Parade, de Verkadefabriek en de Muzerije en vier mini-shows op diverse locaties. Met in totaal meer dan 3.000 bezoekers en samenwerkingen met diverse winkelketens en modeontwerpers kan worden vastgesteld dat het doel om mensen te bereiken behaald is. De modeshows zijn voor diverse modellen een opstapje naar de professionele modewereld geweest. E?e?n model is zelfs internationaal doorgebroken en schittert nu in ELLE magazine en een Coca-Cola commercial. Daarnaast hebben veel modellen meer zelfvertrouwen gekregen en heeft F for Fashion bijgedragen aan hun dagelijkse leven. Diverse meiden gaven aan zelfverzekerder over straat te lopen en minder bang te zijn voor oordelen van anderen.

Dankwoord
F for Fashion wil haar dank uitspreken naar alle bezoekers, modellen, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, The Gruyter Hair ,  Theater aan de Parade, de modeontwerpers, partners en sponsoren, fotografen, make-up artiesten, vrijwilligers en Stichting Jong Actief voor de samenwerking en hun bijdragen aan het succes van F for Fashion.

Toekomst
Bestuursleden Sjoerd en Yvette zijn inmiddels getrouwd en kiezen dit jaar voor een nieuwe uitdaging. Zij richten zich het liefst op de organisatie van evenementen en zijn samen bezig met de ontwikkeling van een compleet nieuw concept. Wat dit precies gaat worden, houden ze nog even geheim.

Facebook share  • 240x400 UGG Australia